Hüseyin Taklacı

Hüseyin Taklacı

SİTELERİN İSTEĞİ

SİTELERİN İSTEĞİ

 

15 Temmuz 'da,  FETÖ Terör örgütünün Askerimiz, polisimiz ve devletin diğer kurumları içinde yuvalanmış Terörist militanları tarafından yapılmaya çalışılan Milli İradeye ve Demokrasimize Darbe vurma girişimi, Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın örnek alınacak duruşu ve Milletimizin tarihe altın harflerle yazılacak destansı kahramanlığı ile kısa sürede püskürtülmüş, asker üniforması içindeki hain teröristlere milletimiz fırsat vermemiştir.

Bu süreçte, Siteler esnafı Milli Birliğimize ve Demokrasimize yapılan alçak girişimi önlemek için 15 Temmuz Darbe gecesi maalesef 7 Şehit, onlarca yaralı vermiştir, ve siteler esnafı hiç durmadan yorulmak bilmeden bugüne kadar nasıl devleti için çalışmışsa, 15 Temmuzdan beri de cefakar bir şekilde Vatanın bölünmezliği, Milletin güvenliği, ekonomimizin etkilenmemesi için, çalışıp üretmeye devam etmiş, akşam meydanlarda nöbet tutmak için sıraya girmiştir.

Yaşanan olaylar sonucunda, hem askerimizin güvenliği, hem devletimizin devamlılığı esas alınarak, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım tarafından, askeri bölgelerin şehir dışına çıkarılması gündeme gelmiştir. Ankara Mobilyacılar ve Lakeciler Esnaf ve Sanatkarlar Odası (ANKAMOB), bir meslek kuruluşu olmakla beraber, Sanayi Bölgesi olamamış, tek bir çatı altında toplanmak için müsait yasal zemini oluşmamış, dikey ve çok katlı yapılarda ağır malzeme ile çalışmaya devam etmek zorunda kalan, iş güvenliği, yangın vb. önlemlerin yapılaşmadan dolayı alınamadığı, ve bu zorluklara rağmen üretime ara vermeden 55 yıldır devam eden, özellikle son yıllarda bu eksikliklerden dolayı rekabet gücü azalmış, FETÖ Terör örgütünün bir ağ gibi tüm yurdu sarmış tek elden fabrikasyon mobilya üreticilerinin arasında kalmış, akşam nüfusuna sahip olmadığı için maalesef belediye hizmetlerinden mahrum bırakılmış, geleneksel yöntemlerle sipariş üzerine el üretimi mobilya yapan, boyayan, üreten imalatçı ve mağazacı, usta ve esnaflardan oluşan Siteler bölgesini Yerel ve Uluslararası arenada temsil eden bir kurumdur.

Ankara Mobilyacılar ve Lakeciler Odası (ANKAMOB) olarak, Siteler bölgesinin gelişmesi sanayileşmesi için olmazsa olmazın öncelikle Organize Sanayi Bölgesi olmasını defaten sözle ve yazı ile dile getirdik. 2011 yılında yaptığımız Ağaç işleri Organize Sanayi Bölgesi olma isteğimiz ilgili kurumlarca yapılaşmanın uygun olmadığı gerekçesi ile reddedilmiştir.  Yapılaşmanın günümüz şartlarında oluşması için üretimi kesmeden Siteler Bölgesinin Doğu ve Güney Doğusunda kalan Çiğiltepe Askeri Lojmanları  ve 4. Kolordu Komutanlığı alanlarının Siteler bölgesine tahsis edilmesini burada yapılacak Modern sanayi sitesine Yap-Taşın mantığı ile  Siteler esnafına verilmesinin Ülkemiz ekonomisine, üretim kapasitemize ve ihracat oranlarımıza etkisi azımsanmayacak derecede büyük olacaktır.

Yeni Türkiye'de, 2023 Hedefine az kalmışken, İhracatın en fazla ve döviz girdisi en bol olan Mobilya sektöründe de eskisi gibi Siteler Mobilyasını Dünyanın 1 numarası haline getirmek amacıyla, alışveriş alanları, imalat alanları ve sosyal donatıları ile birlikte bir bütün içinde, otopark, wc, merdivenli yapılar gibi  sorunu olmayan vatandaşlarımızın da konforlu bir alışveriş yapabilmesi için Çiğiltepe ve 4. Kolordu Komutanlığı alanlarının OSB arazisi olarak Siteler esnafına tahsis edilmesi ve üstyapılar bitirildikçe bu bölgeye sitelerin kısım kısım taşınması gerekmektedir.  Ankara Mobilyacılar ve Lakeciler Odası böyle bir projede Siteler  bölgesinin ve sektörün bilirkişisi, esnaf ve sanatkarlarımızın meslek kuruluşudur.

Bu proje hayata geçirildiği takdirde Siteler esnafının bildiği üzere, Küçük ve Orta derecedeki işletmelerimizin Sanayileşmede ve markalaşmada önü açılacaktır.

 

Ankara Mobilyacılar ve Lakeciler

Esnaf ve Sanatkarlar Odası

Başkan

Hüseyin TAKLACI

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR