Ali İLKBAHAR

Ali İLKBAHAR

Şükür

Şükür

Pandemi ile birlikte kapanmalar ölümler tedarik zorlukları ekonomik daralma bazı alanlarda durması yerleşik yaşanan şartları zorlamakta hazırlıklı olmayanlar. Her anlamda zor günler yaşadı. Türkiye’nin şehir hastaneleri sağlık orduları ihtiyaç malzemelerinin önceden hazır olması mücadelemizi kolaylaştırmıştır.

Türkiye o sıkıntılı günlerde Avrupa Amerika dahil birçok ülkeye yardım götürmüştür. Birden dünyada gündeme oturmuştur. Örnek olundu, hayranlık duydular. Yeniden toparlanan kurulan dünyada Türkiye çözüm üreten arabulucu ve masanın en önemli yöneten sonuç alan ülke olmuştur. Yakın geçmişteki pandemi vs.leri en kolay atlatan ve yenilikler atılımlar yapan ülke olmuştur.

Restoranlar, sahillerde oteller moteller, AVM’ler satış merkezleri harıl harıl çalışıyor. Arabası olanlar üst model almaya uğraşıyor ve alıyor. Marka giyimler olması gereken fiyatın üzerinde olmasına rağmen alan alana giyen giyene… Alıp da giymeye sıra gelmediğinden yenilerini aldığından giyemediklerini bir ihtiyaç sahibine veren de ender…

Mağazalarda olmayan yok, pazarlar her şeyle dolu. İstediğini istediğin kadar alabiliyorsun.

Enerji sorunu yok doğalgazı istediğin kadar yakabiliyorsun. Bunun da %80’ini devlet karşılıyor. Bütün bunlara ve bunlar gibi önemli hizmetleri aldığı halde açız diyenleri anlayamıyorum.

Diğer tarafta asgari ücretle çalışan fakir fukara ise her şeyini alamıyor, gelirine göre bütçesini ayarlıyor. Marka giyemiyor çarşı pazardan her şeyi alamıyor ihtiyacı kadarını alıyor. Babadan köyden satıp almadıysa ya kirada ya da devletin sosyal konutuna müracaat etmiştir. Çocuklarını özel okullarda okutamıyor devlet okulunda okutuyor. Sıcak bir yuvası var, komşusu var. Sabrediyor, şükrediyor.

Ama bütün bunlara rağmen huzuru verene, yaşatana, Rabbine şükrediyor. Olursa fazlasını alamayan kardeşlerine vermekte vermezse de olanlardan olmayanlara vesile oluyor.

Her türlü konforun içinde zenginliğe rağmen açız diyor. Şikayet ediyor. Daha üst çıtaya çıkmak istiyormuş.

Araba yaparız tahta teneke derler. Dünyaya tank İHA SİHA satarız laf ederler. Yerli ve milli ne varsa yok kabul ederler.

Dünya bizi konuşurken Ukrayna savaşında Türkiye arabulucu çözüm üretendir. Ukrayna’nın buğdayı Dünyaya Türkiye kanalıyla dağıtılıyor. Yoksul Afrika’ya da programda Türkiye buğdayın dağıtılmasını sağlıyor. Türkiye mazlumların, çaresizlerin, yetimin, yoksulun ağabeyi, sahibi oluyor.

Türkiye nerede çaresiz, aç mazlum varsa Kızılay, Vakıflar, Gönüllüler dünyanın dört bir tarafında yanında oluyor. Paylaşıyor. Onun için de paylaştıkça çoğalıyor.

Biz sadece bugün değil dün de vardık, yarın da olacağız. Koruyan, bağışlayan Rabbimize gönülden teşekkür ediyor, şükrediyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR