Abdulkerim SOLAK

Abdulkerim SOLAK

Süper Kupa Ülkemizde Olmalı

Süper Kupa Ülkemizde Olmalı

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin başlatmış olduğu “Süper Kupa” tartışması tüm hızıyla devam ederken, konu hakkında bende birkaç değerlendirme yapmak istiyorum.
2022 - 2023 Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu Fenerbahçe ile 2022 - 2023 Süper Lig şampiyonu Galatasaray arasında oynanması gereken Süper Kupa maçı ülkemizde değil, Suudi Arabistan’da oynanacak.

Konu hakkında Galatasaray ve Fenerbahçe’nin tavrı net olurken,her iki kulüp tarafında da yapılan açıklamalarda; Süper Kupa finalinin ülkemizde oynanması talep edilmiştir.

Ancak; TFF’nin bu tarz bir uygulama yaparak Cumhuriyetin 100. Yılında ülkemize yakışır bir finali Suudi Arabistan’a taşıması da büyük yankı uyandırmıştır.

Ek olarak; Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi ise yaptığı açıklamada; Süper Kupa maçlarının Suudi Arabistan ile birlikte gelecek beş yıl süresince dörtlü turnuva formatında gerçekleştirilmesi hakkında görüşmelerin devam ettiğini açıklaması yangını alevlendiren gelişme olarak ön plana çıktı.

Tüm futbol severler ve her iki takıma bağlı olarak maneviyatını ortaya koymuş taraftarın tepkisi; Cumhuriyetin 100. Yılında Süper Kupa Finalinin ülkemize yakışır şekilde, ülkemizde herhangi bir stadyumda oynanması şeklindedir.

Sosyal medya üzerinde ve haber kanalları aracılığıyla yapılan kamuoyu araştırmasında da bir kez daha gördüğümüz üzere Süper Kupa Finali, ülkemizde oynanmalıdır.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin değerlendirmesine göre; Cumhuriyet’in 100. yılında TFF olarak dünya çapında kutlamalar yaparak Türkiye’yi tanıtmayı hedeflediklerini de açıkladı.

Ama ben bunu bir vatandaş olarak yetersiz buluyorum. Taraftar, kendi ülkesinde kendi takımını desteklemek ve hep bir arada olmak istiyor. Belki proje ve çeşitli imkânlardan faydalanmak uğruna bu durum göz ardı ediliyor olabilir ancak, ben bu sistemin yanlış olduğunu düşünüyorum.

Türkiye Cumhuriyeti ile Suudi Arabistan arası ikili ülke ilişkileri çok güzel olabilir. Güzel şekilde de devam etmesinden yanayım ancak, Süper Kupa gibi taraftarı bir araya getiren efsane finalin, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde gerçekleştirmesi en büyük dileğim.

Son olarak yaşanan gelişmelere göre; Galatasaray’ın bu konuda bir itirazı olduğunu da biliyoruz ve Fenerbahçe’nin de şikâyetini tekrar, tekrar dile getirdiğini de görüyoruz. Umarım her iki büyük camia ve TFF olarak ortak bir karar alınır ve taraftarı mutlu edecek haber tez zamanda açıklanır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR