Göknur Çekinmez

Göknur Çekinmez

Tarihin şahit olduğu büyük felaketlerden deprem

Tarihin şahit olduğu büyük felaketlerden deprem

Türkiye yaşadığı felekatle adını tarihe kıyamet olarak yazdırdı. Tarihte eşi benzeri bulunmayan deprem felaketi ile ülkemiz yıkıldı. Nasıl cümleler kurulur, neler yazılır bilemiyorum. Çok üzgünüm çok. Milletimin enkaz altından kurtuluşlarını izlerken bile gözyaşlar sel oldu. Sanırım bir milletin başına gelebilecek en büyük felaketi yaşadık. Buna ne isyan edilir ne de hesap sorulur. Herşey Allah'tan gelir. Bizler içinde bu sınavdan hayırlı bir şekilde çıkmak için dua etmekten başka birşey gelmez.

Yıkılan binlerce bina, altında kalan insanlarımız, minnacık bebeklerin sağ çıkması... Çok zor tablolarla karşı karşıyayız. Haber bültenlerine bakmak bir can daha gidişini izlemek kabul edilir değil. Allah'ım çok zor günler. Hava desen buz, kar, tipi, yagmur bütün olumsuz hava koşulları var.

Depremden kırılan yolların trafiğe kapanması, bir yandan çıkan yangın, diğer yandan denizdeki suların yükselmesi. Daha nasıl büyük felaket gelir ki insanın başına. Art arda gelen deprem 10 ili yıktı geçirdi. Binalar aldığı insanlarla bizlerdeki canımızı da oraya gömdü. Çok zor çok.

Dayanmak imkansız. İnlemeler, yardım çığlıkları, birşey yapamamak derken cümleler bitti artık. Canlar gitti, aileler bitti, insanlık çöktü. Allahım bu millete bir daha bu acıyı yaşatma yarabbim. İnsanlık o kadar zıvanadan çıktı ki ders almıyoruz.

Hayvanlara zulmettik, küçücük çocuklara tecavüz ettik, zinaları normalleştirdik, binaları arşa çıkardık, haz uğruna neler yaptık. Sosyal medyada deprem hakkında dalga geçenler, yardım kolilerine işe yaramaz ne malzeme varsa onunla dolduranlar sizler için daha büyük felaketler gelsinde sizin yardım çığlığınızı karıncalar bile duymasın.

Bunu söylemek bizlere yakışmaz ama içimizin acısı dinmez dinmiyorda. Bu acıyla dalga geçenlerde en ağır şekilde yargılansın.

Rabbimden tek isteğim bir daha bu millete böyle acılar yaşatmasın, aileler yıkılmasın, bebekler ölmesin. Her gün güzel haberleri alacağımızı günler olsun. İnsanlık halinden dersler çıkarsın, şükürler etsin. Depremde hayatını kaybeden milletimize başsağlığı diliyor geride kalan yaralı ve diğer vatandaşlara da en acilinden şifalar diliyorum. Hafızalardan silinmesi ve bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
SON YAZILAR