Samet CAN

Samet CAN

“Türkiyeliler”

“Türkiyeliler”

Son zamanlarda “Türkiyelilik” kavramı “Türk” kelimesinden dahi rahatsız olan bazı çevrelerce sık kullanılmaya hatta başkalarına da dayatılmaya başlandı. Bu “Türk” düşmanlığı o kadar büyüdü ki bazı yayınevleri ve yazarlar aykırı seslere rağmen “Türk edebiyatı” yerine “Türkçe edebiyat” demeye başladı.

Türk Dil Kurumu “Türkiyeli” kelimesini sözlüğe ekleyerek bu tartışmalara girmiş olsa da daha sonra sözlükten kaldırdı. Adında “Türk” kelimesi olan, Türkçeyi koruma vazifesi üstlenen bir kurumun Türk düşmanlarının değirmenine su taşıması bu mevzunun sanılandan daha büyük olduğunun ve “Türkiyeli” dayatması yapan cenahın ne kadar güçlü olduğunun en büyük kanıtıdır.

“Türkiyeli”lerin ortak özelliği ise Almanyalı değil Alman, İtalyalı değil İtalyan deyip konu Türk olunca Türkiyelilik hastalığının tutmasıdır. Bir Türkiyeli için dünyadaki bütün milletler kendi adlarına sahiptir ancak Türk yoktur “Türkiyeli” vardır. Konu bir kavramlaştırma değil doğrudan Türk düşmanlığıdır.

''Ben bir seyyidim. Yani bu demektir ki Türk değilim. Ama yeryüzünde bütün Türkler silinse üç Türk kalsa biri ben olurdum. İki Türk kalsa gene biri ben olurdum. Son Türk kalsa da o gene ben olurdum. Çünkü Türkler olmasa bugünkü manada İslamiyet olmazdı.” Seyyid Abdulhakim Arvasi
Türklük Batı’nın manevi ajanlığını yapan, ruhunu pazarlamış bazı aydınların anlayamayacağı kadar büyük bir şereftir. Türklük ne Anayasanın tanımıyla ne de herhangi bir beşerin tanımıyla sınırlandırılamayacak kadar ulvi bir kavramdır. Yüzyıllar boyunca Türklerle kader ortaklığı yapmış, Türk’ün derdini kendi derdi bilmiş herkes Türk’tür. Türklük kafatasıyla değil şuurla ölçülür ve biyolojinin değil sosyolojinin konusudur. Batı’nın dayatmalarına karşı dik durmak, kültürel ve manevi değerlerini yaşatmak, dosdoğru özü sözü bir adam olmak Türklüktür. Mazlumun derdiyle dertlenmek, mazluma Yunus, zalime yavuz olmak Türklüktür. Afrika’nın ortasında doğmuş tek kelime Türkçe bilmeyen biri Türk olabileceği gibi Türkiye’de doğup da Türk olmayanlar “Türkiyeliler” de vardır. Türklük bir şereftir, şerefsizlere nasip olmaz.

“Türküm diyemiyor da ‘Türkiyeliyim’ diyor

Milletin aleyhinde olmadık haltlar yiyor

Arşa çıkar gerçeği ot kafalar bilmiyor

Bölücüler, hainler sırtımızda bir yüktür

-Abdurrahim Karakoç

Önceki ve Sonraki Yazılar
SON YAZILAR