Vahit Aldı

Vahit Aldı

Türkiye'nin iki büyük sorunu

Türkiye'nin iki büyük sorunu

Ülkemiz birçok sorunla karşı karşıyadır. Türkiye pek çok sorunu ve zorluğu olan bir ülke. Sosyal, kültürel, siyasal ve ekonomik hayatımızı zorlaştıran sorun ve sıkıntıları önceliklendirerek bilimsel ve ulusal planlamalarla çözüm aramalıyız. Bu işe girişirken kaygıya ve umutsuzluğa kapılmamak, soğukkanlılıkla hareket etmek, işe büyük bir inanç ve aşkla yaklaşmak, sorunlar karşısında yılgınlığa ve yorgunluğa düşmemek esastır. Vatanın ve devletin bütünlüğü tehlikededir; devlet zayıflamış ve yıkılma tehlikesiyle karşı karşıyadır; kamu düzeni çok büyük ölçüde bozulmuştur; anarşi iç ve dış etkenlerle körüklenmektedir; ekonomik hayat ve ekonomik faaliyetler durma noktasına gelmiştir; sabotaj, cinayet, soygun ve kitleleri sindirme Bu sorunlar karşısında inancımızı kaybetmemeli ve yılgınlığa düşmemeliyiz. Ülke sorunlarına çözüm aramaktan vazgeçmemeliyiz.

Biz inanıyoruz ki Türkiye'nin tüm bu zor ve içinden çıkılmaz sorunlarının temelinde iki büyük yara vardır. Bunlar tüm sorunların kaynağıdır ve ancak bu iki temel sorunun çözülmesiyle ülkemizde barış sağlanabilecektir. Her şeyden önce Türkiye'nin çok sağlam ve güçlü bir milli eğitime ihtiyacı var. Milli tarihinden koparılmış, milli kültürüne yabancılaştırılmış, milli değerlerine düşman edilmiş, yabancı ideolojiler tarafından yanlış yönlendirilmiş, düşman devletlerin emellerine alet edilmiş, bilime ve bilimselliğe yabancılaştırılmış bir nesil ancak çöküşe götürür.

Türkleri Türk ve Müslüman olmaktan utandıran sakatlayıcı eğitim ve öğretim politikalarına mutlaka son verilmelidir. Türkiye'nin temel sorunlarından biri ve en önemlisi milli eğitimin kurtarılmasıdır. Milli eğitimden beklediğimiz, sosyal, kültürel, ekonomik ve hatta siyasi hayatımızı güçlendirecek, milli sorunlarımıza bilimsel ve akademik çözümler getirecek birinci sınıf milliyetçi profesyoneller yetiştirmekken, bedenen ve zihnen parçalanmış, devletine, milletine ve çağına yabancılaşmış, kindar, eli kanlı Nihilist, materyalist ve bilim dışı bir kadro üretemez. Bizim temel sorunumuz budur. Devlet başkanından çobanına kadar bu sorunu çözmeden diğer konuları tartışmak anlamsızdır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR