Ali İLKBAHAR

Ali İLKBAHAR

Yılbaşı

Yılbaşı

Günlerdir alışveriş merkezleri mağazalar süsleniyor. Şehirlerin meydanları ışıl ışıl süslü aydınlık bir hazırlık var. Birbirine hediyeler alan alana. Bu gelen çok önemli olmalı sanki en önemli karşılama havası verilmeye çalışılıyor.
Anadolu’yu Türklere emanet eden, İslam’ın kalesi yapan büyük komutan, emanetini görmeye mi geliyor. Ben de olmalıyım diyen Alparslan Gazi mi geliyordu? Onun karşılaması mıydı?
Yoksa Dünyayı karanlıklardan çıkaran karanlık çağı kapatan, aydınlık çağı başlatan yedi dil bilen 20 yaşında İstanbul’un bütün kapıları dahil haritasını çıkaran her türlü ilme hakim Fatih Sultan Mehmet Han’ın atıyla gelişinin karşılanması mı?
Yoksa ayakta yok, üzerinde yok, yeniden dirilen Milli Mücadele kahramanları torunlarını özlemiş onları mı karşılama hazırlığı paşasından, anasından, bacısından, liseli şehidin de mi geliyor? Onun hazırlıkları mıydı?
Dünyanın birleştiği ordularını toplayıp dünyanın topu tüfeği varı yoğu Çanakkale’ye dayanan Avrupalısı, Yeni Zelandalısı vs… Dünyanın topunun geldiği. Dünyanın tamamını o imanlı vatan, bayrak, ezan şehitlik aşkıyla Dünyaya ders veren Osmanlı torunlarını mı görmeye geliyor? Onun hazırlıkları mıydı?
‘‘Kılıcını vurdum taşa
Taş yarıldı baştan başa
Şanı büyük Osman Paşa
Plevne’den çıkmam diyor’’
Düşmanın bile kahramanlığına, yiğitliğine hayran olduğu Osman Paşa mı geliyordu?
Vatanı bize emanet etmek için canım bin defa feda diyen Sarıkamışlı şehitlerimiz yaptıklarımızı, silahlarımızı topyekun evlatlarını aziz milletimi donu çözülmeden geliyor da şehitleri karşılama hazırlıkları mıydı?
Cebelitarık’ı ordularıyla geçtikten sonra bu zaferi Allah’ın izniyle kazanmaya geldik diyen Tarık bin Ziyad Müslüman kardeşlerindeki dirilişin daveti var da heyecanı kılıcı ile Tarık bin Ziyad’ı karşılama hazırlıkları mıydı?
Sayısız kahramanlıklar, destanlar yazan komutanları ordularımızı, yazsam sayfalarca sürecek gurur kaynaklarımız tarihimizin kanları, imanları, buluşları, insanlıkları ile hayırlıklar, dualar, komutanlarımızdan ordularımızdan dirilip torunlarının destanlarını kutlamaya mı geliyordu?
Ne oluyor? Avrupalılaşacağız derken onların taklidi olurken topuzu mu kaçırdık?
Atalarım üzgünüm sizleri karşılama hazırlıkları yokmuş. Hristiyan dünyasını kenarda bırakan, inancının mı Hristiyanlığın dini günü mü onu bile düşünmeden eğlencenin göbeğinde yerli ve milli değerlerine karşı direnen inkarın karmaşanın seline kapılmış bir merkez hangi programı savunuyorsa araştırmadan kabul eden yılbaşı olmuş, sevgililer günü olmuş. Ne olursa olsun emperyalistlerin sömürü çarkına su taşıdığını bilmeden yürüyen kahramanların torunları. O gün öyleydi bugün böyle diyebilen, sanal dünyada aramayan gönüllü yokluğunu, gününü yaşayan canlarımız yeni dünya kuruluyor. Müslümanların, bütün ırkların içine girdiği Alemlerin Rabbi akletmez misiniz diyor. Bütün karanlıkları aydınlatan Kuran’ın mesajlarını görmek, yerli ve milli kapıdan ülkemin yürüyüşüne yükselişine yeniliklerle övünmeli, gurur duymalıyız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
SON YAZILAR