Şule Erciyas

Şule Erciyas

Zor günlerimizde sabretmeyi bilmek

Zor günlerimizde sabretmeyi bilmek

Dünya türlü zorluk ve meşakkatleri içinde barından bir imtihan yeridir insan burada açlık yokluk hastalık kaza ölüm gibi musibetlere maruz kalmakta deprem sel yangın toprak kayması gibi felaketlerle le karşı karşıya gemektedir. Bütün bunlar ilahi imtihanın bir parçasıdır, imtihan olmak sabır göstermek hayatımızın zor günlerinde bizi ileriye götürmek için en önemli hareketlerimizden birisidir. Sabır etmek yaşadığımız zorlukların üstesinden gelmektir.

Türlü türlü meşgalelerle bu dünyaya geldik bu zorlukları aşmamız da sabır çerçevesi içeriisnde olmaktadır. Hayatımızı boyunca eşimize, çocuklarımıza, yaşadığımız çerçevede bütün insanlara imtihan olduğumuz vakitte ilişkilerimizde sabrederek geçinmek durumundayız çünkü hayat şartları hele ki şu dönemde sabretmeyi gösteriyor sabır sınırlarının zorlandığı bu dönemler de bizler kendimizi islam çerçevesinde eğitmeli ve daha sukunetli davranmalıyız.

Kuranı Kerimde andolsun ki sizi biraz korku biraz açlıkla birde mallar canlar ve ürünlerden eksilterek deneriz sabredenleri müjdele buyrularak insanın bir takım musibetlerle imtihan edileceği bildirilmiştir. Müslüman başına gelebilecek musibetlere mani olmayabilir ancak geçici olan bu dünya hayatının sıkıntılarına sabrederek ebedi hayat olan ahireti kazanabilir.

Nitekim Kuranı Kerimde sabretmenize karşılık selam sizlere dünya yurdunun sonucu olan cennet ne güzeldir buyrulmuştur. İnsanın başına gelen musietler bir ceza değildir Allah sevdiği kulunu da musibete uğratır, Bir hadisi şerifte Allah hayrını dilediği kişiyi sıkıntıya sokar alllah kullarının bela ve musibetlere karşılığında onlara iyilik ve ihsanlarda bulunur Peygamberimizin de zaman zaman çeşitli sıkıntılarla karşılaşması bunu doğrulamaktadır, Peygamber Efendimizin en agır bela ve sıkıntılar Peygamberlere gelir hadisi de bu gerçeği teyit etmektedir Peygamber Efendimiz de zorluklarla mücadele etmiş ve çileli bir hayat sürmüştür Hz Peyamber (S.A.V) hem kendisi sabrederek müminlere örnek olmuş hemde her fırsatta onlara sabrı tavsiye etmiştir.

Peygamberimiz müminlere açlık, yokluk, hastalık, ölüm gibi sıkıntı ve zorlukların karşısında sabırlı olmaları konusunda şu tavsiyelerde bulunmuştur. Kim sabrederse Allah ona dayanma gücü verir kimseyi sabırdan daha hayırlı ve daha geniş bir ikram verilmemiştir.

Mükafatın büyüklüğü belanın şiddetine göredir, Allah sevdiği topluluğu belaya uğratır kim başına gelene rıza gösterirse Allah ondan hoşnut olur kimde rıza göstermez ise Allah'ın gazabına uğrar. Müslümanın başına gelen bela ve musibetler günahlarının affına ve Allah katında derecesinin yükselmesine vesiledir. Yeter ki karşılaştığı sıkıntılara sabretsin bu dünya da kolaylığa, zorluğa, sıkıntıya kedere, sevince üzüntüye sabretmeli Allah'a şükür ve niyazda bulunmalıyız, Selam ve Dua ile.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR