Göknur Çekinmez

Göknur Çekinmez

Hayvan Dostlarımızın Günü

Hayvan Dostlarımızın Günü

İnsanlar için sayısız önemli gün varsa hayvanlar içinde var. Onlar için ayrılan bir günde olsa hakları sonuna kadar verilmeli. Hakları verilme işi tam olsa da haklarının korunması da bi o kadar önemli. Sokaklara terk edilmiş açlıkla sınanması bitmeyen hayvan dostlarımızın her anlamda bakıma ihtiyacı var.

Barınaklar ülke genelinde yeterli olmamakla birlikte sokağa bırakılan hayvan sayısı oldukça fazla. Bu sayının fazla olması beraberinde olumsuz sonuçları da getirdi. Mahalle başına en az 10 köpek düşmekte. Sayı o kadar yoğun.

Aç kalan köpekler açlığın verdiği sebeple saldırgan olabilmekte. Buda milleti korkutup hayvanlara karşı cephe almalarını sağlamakta. Aslında hepsi birbirinin içinde çözümü bulunan durumlar. Hayvanlara yeterli barınak yapılmış olsa hayvanlar açlık ve susuzlukla savaşmayacak, açlık ve susuzlukla başa çıkmaya çalışan hayvanlar ihtiyaçları görülse saldırgan olmayacaklar.

Saldırgan olmayan hayvanlar millet tarafından benimsenecek ve olumlu yaklaşılacak. Hepsi birbiri içinde çözümünü bulmuş çaresiz sebepler aslında. Devletimizin başından itibaren barınma ihtiyaçlarını karşılayacak çözümler bulması bu sorunu ortadan kaldıracak.

Hayvanların önemi tartışılmaz bir gerçek. Ülkemizin içinde bulunduğu bu zor şartlarda hayvanların önemini bir kere daha gördük. Enkazın altında ses vermeleri içerdeki hayatlara can oldu. Dışardaki eğitimli hayvanlar da insanlarımızı bulmada çok etkin rol oynadı.

Dünya insanıyla, hayvanıyla bir bütün. Ayrılmaz bir parça. İnsana nasıl değer veriliyorsa aynı oranda hayvanlara da değer verilmeli. Onların varlığı görmezden gelinmemeli. Onlara vereceğiniz bir dilim ekmek ve bir kap su sizi belki de erişilemez bir mertebeye ulaştıracak. Bunu kimse bilemez. Biliyoruz ki dünya yardımlaşma ve dayanışmayla ayakta kalacak.

Dünyada hayvanların varlığını görmezden geldiğimiz gün dünyanın bittiği gündür. Hayvan dostlarımıza sahip çıkalım, onların ihtiyaçlarını gidermeye çalışalım. Onlara sahip çıkmak onları pet shopdan satın almak olmasın. Barınaklarda, sokaklarda onca yardıma muhtaç hayvan varken para ile satın almak niye. Bu bilinçle duyarlı adımlar atmak ümidiyle...

Önceki ve Sonraki Yazılar
SON YAZILAR