Uğur Öğüt

Uğur Öğüt

Kirli Eller Yine Devrede

Kirli Eller Yine Devrede

Toplumun hassas noktalarıyla oynayıp yine insanları kitleler halinde kutuplaştırma çalışmaları başladı. 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişiminin ardından Türkiye birlik olmak için mücadele verirken bazı kirli eller toplum içindeki yapı taşlarına saldırmaya başladı. Öncelikle şunu söylemek isterim eğer bir insan şort giyiyorsa o onun sorumluluğunda kimse kalkıp ta tekme atamaz. Eğer bu olay benim yanımda olsaydı anında müdahale ederdim çünkü aynı saldırı başörtülü bir bayana yapılsaydı tepkim aynı olurdu. Ben burada amacın tamamen oluşan birlik ve beraberlik ortamının bozulmaya yönelik çalışmaların olduğu düşünüyorum. Çünkü şort giyip gezmek isteyen kesimde, başörtüsünü takıp dini bir vecibeyi yerine getirmek isteyen kesimde bu olaydan rahatsız oldu. Ancak bu olay sonrası özgürlük gidiyor, laiklik naraları atarak devlete ve İslam’a hakaret eden güruh bir fırsat daha bulmuş oldu.

 

“Halkı kin ve nefrete teşvik etmek” ve “Bir kimsenin inanç, düşünce veya kanaatlerinden kaynaklanan yaşam tarzına ilişkin tercihlerine müdahale etmek” suçlamasıyla saldırıyı gerçekleştiren vandal tutuklandı. Ama bunu fırsat bilerek ortamı germek, insanları kutuplaştırmak isteyen güçlere hizmet edenler halkımızı ve ülkemizi kin ve nefrete teşvik etmek için elinden geleni yapıyorlar. Bu olay üzerinden İslam’a ve Müslümanlara hakaret edenler, bu olayı Müslümanlara mal edenlerin iyi niyetli olduklarını sanmıyorum. Aksine polemik oluşturup ortamı geren bu insanlar olay üzerinden “başörtülü bir bayana aynı saldırı olsaydı” gibi örnekler vererek toplumu kin ve nefrete sevk etme mücadelesi veriyor ve bence suç işliyor. Başörtülü bayanlarda bizim vatandaşlarımız şort giyen bayanlarda bizim vatandaşlarımız, ikisi de devlet nezdinden aynı haklara sahiptir aksini söyleyenlere hiç bir zaman saygım olmamıştır.

 

“Bunlar başörtüsü takmayan kadınlara kafir diyor” yobazlar, gericiler diyerek Müslümanlara saldıranların İslam’ı kasıtlı olarak yıpratmaya çalıştığını düşünüyorum çünkü bir bayanın başörtü takmaması haramdır onu dinden çıkarmaz. Bunu kasti olarak çarpıtan insanların amacının tamamıyla kötü olduğunu ve IŞİD gibi İslam’la uzaktan yakından alakası olamayan terör örgütlerini örnek göstererek, Müslümanlık bizi geriye götürüyor tezini savunanların iyi niyetli olduğunu kimse bana ispat edemez. Birçok Müslüman bu gün namazlarını kılmıyor ve kimse çıkıp ta namazını kılmayan kâfirdir demiyor. Çünkü ülkemizde başörtüsü her zaman polemik konusu olmuş ve kötü emelleri olanlar bu konu üzerinden insanları kutuplaştırmaya çalışmış. Kimse namaz kılmadığı veya baş örtüsünü takmadığı için kafir olmaz, günah işlemiş olur ama bu ibadetler farz ibadetlerdir bunu böyle kabul etmeyen kişiler Allah’ın kanunlarını kabul etmemiş olur ve şirke girer o zaman dinden çıkar.          

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR