Uğur Öğüt

Uğur Öğüt

Ucuz Provokasyon Ellerinde Patladı

Ucuz Provokasyon Ellerinde Patladı

 

Önceki gün Rusya Büyükelçisi Andrey Karlov vurulduğu haberini ilk aldığımda aklıma bu işi FETÖ’nün yapmış olacağı geldi. Hiçbir bilgi yoktu elimde bu saldırıyı kimin gerçekleştirebileceğini düşündüm. Rusya’yla Türkiye’nin yakınlaşmasından rahatsız olan ABD’nin suikast te aktör olması şüphesiz kaçınılmaz ama bunu kimin eliyle yaptırdı? Tabi ki kendi tabirleriyle Türkiye’de müttefiki olan Fethullahçı Terör Örgütüyle bu saldırıyı gerçekleştirdiler. Böyle düşünmemdeki en büyük neden 15 Temmuz hain darbe girişiminin arkasında da ABD’nin olması. Birde suikastı gerçekleştiren teröristin polis olması bu tezi büyük oranda güçlendiriyor. Terörist dememe itiraz eden olacağını sanmıyorum çünkü ipi FETÖ’nün elinde olan birine teröristten başka ne denir. FETÖ’nün okullarında okumuş, onların en güçlü olduğu polis okulundan mezun ve FETÖ’nün filizlendiği il olan İzmir’e yakın. Bazıları durun ya FETÖ’cu değildir belki deyip komplo teorileri üretmeyi düşünse de bu saldırganın FETÖ’cü olduğu ayan beyan ortada. Sınavda bazı kolay sorular olur biz onun altında başka bir şey ararız bir soru bu kadar kolay olmaz diyerek, durum aynen böyle. Bu kadar kolay analiz edilecek olayın altında bit yeniği aramak komplocu bir toplum olmamızın da bir neticesi.

ABD’NİN PLANLARI BİTMİYOR

Rusya uçağının düşürülmesi ne kadar vahim ise Karlov suikast te o kadar vahimdir. Uçağın düşürülmesi sonrası bilindiği gibi Türkiye-Rusya ilişkileri bitme seviyesine gelmiş ve Türkiye’nin ABD’ye yakınlaşması beklenmişti. Ama Türkiye yapılan hatanın farkına vararak Rusya ile ilişkilerini yeniden iyileştireme yoluna girdi. Rusya’yla ilişkilerin bozulmasını bekleyen Amerika ise emellerine ulaşamadı bu da onların farklı planları devreye sokmasına neden oldu. ABD’nin planları bitmiyor, şuan hangi plan devrede bilemiyorum çünkü bunlarda yedek plan çok. Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın “Biliyoruz ki bu Türkiye - Rusya ilişkilerinin normalleşme sürecini özellikle bozmaya yönelik bir provokasyondur ama bu provokasyona gelmeyecek kadar Rusya yönetimi ve Türkiye yönetimi de irade sahibidir” şeklindeki açıklamasına Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’den, “Rus Büyükelçiye yapılan saldırı, Türkiye ve Rusya'nın Suriye'de ilerlettiği iyi ilişkilere yönelik bir provokasyondur” şeklinde cevap geldi. Bu açık provokasyon oyuna gelmeyen Putin adeta yüreklerimize su serpti. 

AŞAĞILIK KOMPLEKSTEN KURTULALIM

Görünen o ki Rusya ile ilişkilerimizin bozulmasını umanlar bu terör saldırısıyla ilişkileri daha da güçlendirecek. Putin’in 2 kere aynı oyuna düşeceğini sanmıyordum ilk açıklamalara göre de öyle oldu. ABD’nin müttefikimiz olduğunu söyleyenler hala bu tezi savunuyorlarsa diyecek söz kalmıyor. Vatanına, halkına, egemenliğine kast eden bir devlete saygı duymak tamamıyla aşağılık kompleksidir. Önce bu aşağılık kompleksten kurtulmak lazım, ABD hiçbir zaman müttefikimiz olmadı, olmayacakta. Düşmanın yüzüne gülüp arkandan iş çevireninden korkacaksın, ABD tam olarak bu tanıma uyuyor. Kaç yüzlü olduğunu analiz etmeye kalksak ömrümüz yeter mi onu da bilmiyorum. Şuan Halep konusunda anlaşmak üzere olan Türkiye-Rusya arasındaki ittifaktan rahatsız olan ABD’nin oyunlarının da biteceğini sanmıyorum.           

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR