Şule Erciyas

Şule Erciyas

Ahiret Zamanı

Ahiret Zamanı

Yüce Allah yaratmış olduğu bütün varlıklar için bir süre belirlemiştir. İnsanlar da diğer tüm varlıklar da zamanı gelince yani ömürleri sona erdiğinde ebedi aleme göçüp gideceklerdir, varlığının ne başı nede sonu olmayan evvel ve ahir olan ebedi hayat sahibi ancak Allah u Teala’dır. Bu dünya hayatında ahirete intikal etmeden önce rabbimizin bizlere vermiş olduğu akıl, irade kul olma görevini yani kulunun iradesi gereğince iyi bir kul olmak iyi bir insan olmak bizlere vermiş olduğu başlıca insanlık vazifelerimizdendir.

Ahirete gitmeden önce yani bu dünyada iyi yaşarsak ahirette cennete gireriz, Allah'ın emir ve yasaklarına uymazsak aklımızı irademizi kötü yere kullanırsak müminlerin gideceği yer cehennem olacaktır. Ahiret yurduna göç etmeden önce kulluğumuzu insanlığımızı teker teker gözden geçirmeye dikkat etmeliyiz, biliyoruz ki her canlı ölümü tadacaktır, bu dünyanın da bir sonu vardır kıyametin kopması ile dünya yok olacak dünya hayatı son bulacak ve yeni bir hayat başlayacak bu yeni hayata ahiret hayatı diyoruz.

İslam inancına göre ölüm bir yok oluş değil yeni bir hayata geçiştir, Yine insanın boş yere gayesiz olarak yaratılmamış olması dünya da bulunuş nedeninin imtihan için olması ahirete iman etmeyi gerekli kılar çünkü insan yaratılış gayesine uygun yaşayıp yaşamadığından ahirette hesaba çekilecek ve bu hesabın sonucuna göre muamele görecektir.

Ahiret inancı insana çok şeyler kazandırır, insanı imanın kemaline eriştirir, iyiliklere yöneltir, ahlaken yüceltir, ona dünya ve ahiret mutluluğunun kapılarını açar ahirete inanan kimseler bu dünyanın geçici olduğunu ölümün bir son olmadığını öldükten sonra tekrar dirilmenin gerçekleşeceğini bu dünyadan yaptıklarından hesaba çekileceğini bütün davranışlarının iyi yada kötü mutlaka karşılığını göreceğini peşinen kabul ederler zira ahiret yurdunda bu dünya da herkes yaptıklarının karşılığını eksiksiz görecek kimseye hiç bir haksızlık yapılmayacaktır, Kuran-ı Kerim'de her kim zerre ağırlığınca bir hayır işlerse onun mükafaatını görecektir kimse zerre ağırlığınca kötülük işlerse onun cezasını çekecektir.

Dünya hayatı bizlere sadece oyun ve eğlence ve bir süs olarak tasvir ediyor buna karşılık ahiret asıl hayat huzur yurdu ebedi alem olarak tanımlanıyor bizler de bu ahiret yurdunu benimseyelim elimizden geldiği kadar ahiret yurdunda Allah!ın huzurunda tertemiz günahsız olarak çıkmaya çalışalım. Selam ve Dua ile.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR