Faruk Tufan

Faruk Tufan

AK Parti’de 21 Mayıs hazırlığı 

AK Parti’de 21 Mayıs hazırlığı 

AK Parti 21 Mayıs’a odaklanmış durumda.
Olağanüstü kongre hazırlıkları tam gaz sürüyor. 
Dün öğleden sonra Merkez Yürütme Kurulu toplantısı vardı. Gündem ağırlıklı olarak kongre hazırlıklarıydı. 
Son Başbakan Binali Yıldırım, hazırlık çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı, eksiklikler tespit edildi, atılması gereken adımlar kararlaştırıldı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın partinin başına geçeceği kongrenin “Efsanenin dönüşüne” uygun olması planlanıyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bütün delegelerin imzasıyla aday gösterileceği 21 Mayıs'taki 3. Olağanüstü kongrede, AK Parti’nin en üst karar organı olan 50 kişilik Merkez Karar ve Yürütme Kurulu’nun önemli ölçüde değişmesi/yenilenmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Genel Başkan olduktan sonra yenilenen MKYK içinden yakın çalışma arkadaşlarından oluşacak olan Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerini seçecek ve yeni A Takımı’nı belirlemiş olacak.
Toplumun her kesiminin kucaklanmaya devam edileceği bu yeni dönemde kadrolarda yapılacak düzenleme ile daha enerjik ve dinamik bir yapı kurulması hedefleniyor. 

Anayasa değişikliğinin 16 Nisan referandumunda halktan kabul görmesiyle Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde partisine üye olmuştu. Her ne kadar 21 Mayıs’taki kongrede Genel Başkan olacak olsa da, üye olduğu günden itibaren AK Parti’nin fiili lideri de olmuş oldu.
Malum Salı günleri Meclis’te partilerin grup toplantıları oluyordu.
MHP, HDP ve CHP grup toplantılarını gerçekleştirirken, AK Parti Meclis Grup Toplantısı olmadı. 
Binali Bey’in, “üyelikle birlikte partinin fiili lideri Sayın Erdoğan’dır” düşüncesiyle, Meclis Grup toplantısı gerçekleştirmediği düşünülüyor.
***
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün partisinin Meclis grup toplantısında gündemdeki konulara ilişkin çarpıcı mesajlar verdi. 
Bahçeli’nin özellikle idam tartışmalarına ilişkin tavrı milletvekillerinden büyük alkış aldı.
Bahçeli şöyle konuştu:
“İdam cezasının getirilmesi, hazırlanacak teklif veya tasarının TBMM’de görüşülüp kabul edilmesi hususunda Milliyetçi Hareket Partisi bütün gücüyle vardır, buradadır, bu bahsin kapanmasını acilen beklemektedir.
Vatan hainlerine cezaysa ceza, idamsa idam, işte er meydanı, işte Türkiye Büyük Millet Meclisi.
Biz dün ne söylüyorsak aynı noktadayız.
Biz dün neyi savunuyorsak yine aynı çizgide, aynı kararlılıktayız.
İdam cezası toplumsal bir talep midir? Evet.
İdam cezasına Adalet ve Kalkınma Partisi destek midir? Evet.
Cumhurbaşkanı, kanun önüne gelirse onaylayacak mıdır? Bu da evet.
O halde durmayalım, alttan almayalım, gecikmeyelim, Türkiye’nin kendi göbek bağını nasıl kestiğini, nasıl keseceğini herkese gösterelim.
Kavakta nar olmaz, kötülerde ar olmaz, Türk milletinin kesinlikle affı olmaz, olmayacaktır.”
Bahçeli’nin, PKK’lı ve FETÖ’cü teröristlere kucak açan AB’ye yönelik sözleri de hayli dikkat çekiciydi.
MHP lideri “Türk milleti AB’nin elinde oyuncak değildir. Türkiye AB’nin şamar oğlanı hiç değildir. Şimdi bazı Avrupa ülkeleri kalkmışlar, idam cezasıyla ilgili olası bir referanduma izin vermeyeceklerini açıklamaya koyulmuşlardır. Öyle ki, idam cezasının Avrupa ülkelerinin bütün değerlerine aykırı olduğu ifade ve iddia edilmiştir. Peki, terör örgütlerine destek vermek Avrupa değerlerinin bir parçası mıdır? Katillerin sırtını sıvazlamak, PKK’lı ve FETÖ’cü teröristlerin elinden tutmak Avrupa değerlerinin neresinde yazılıdır? Türk’e kurşun sıkanları baş tacı yapmak, Türkiye’yi bölmeyi ve parçalamayı amaçlayan hainleri özgürlük savaşçısı gibi takdim ve bunların teşrifatlarını yapmak hangi Avrupa değeriyle izah edilmektedir?” dedi.
Bahçeli’nin konuşmasından bir diğer dikkat çeken bölüm ise, ülkücü şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun katilleriyle ilgili tartışmalara yönelikti.
Malum, Fırat Çakıroğlu, 20 Şubat 2015’de öğrencisi olduğu Ege Üniversitesi’ne yuvalanmış PKK’lı caniler tarafından şehit edilmişti.
Doğu Perinçek’in yayın organı Aydınlık gazetesi önceki gün, Ege Üniversitesi yönetimini “Çakıroğlu’nun PKK’lı katillerinin üniversiteye dönüşlerine vize vermekle” suçlamıştı. 
Üniversite yönetimi ise, ilgili komisyonun çalışmalarını sürdürdüğünü, sözkonusu zanlı “öğrenciler”in durumlarına dair henüz bir karar alınmadığını duyurmuştu.
Bahçeli bu konuda şu mesajları verdi: “Şehidimizin katil ve azmettiricileri belli olmasına rağmen iki yıldır süren yargısal süreç henüz sonuçlanmış değildir. Bu çok ciddi bir handikap ve müessif bir durumdur. Tüm gerçekler ortadayken, Fırat Yılmaz Çakıroğlu evladımızı şehit eden hainlerin tutukluluk halleri devam etmesine rağmen, Ege Üniversitesi Rektörlüğü tarafından öğrencilikle ilişikleri kesilmemiş, bilakis sürüncemeye bırakılmıştır. Bunu doğru bulmadığımızı, söz konusu Rektörlüğün öğrenciyle terörist arasında tercih yapmak durumunda olduğunu ikazen ve ihtaren hatırlatmak isterim. Caniden öğrenci olmaz, gerçek öğrenciden cani çıkmaz. Biz, Ege Üniversitesi Rektörlüğü’nün şehidimizin anısına ve milli vicdana hakaret etmek istemiyorsa devam eden soruşturmayı tamamlayarak derhal teröristlerin öğrencilikle bağını kesmesini bekliyor ve bunu istiyoruz.”

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR