Samet CAN

Samet CAN

Ali Metin Tokdemir

Ali Metin Tokdemir

Ali Metin Tokdemir 1959 yılında memleketi Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde doğdu. 1980 Darbesi’nden sonra dağılan hatta bitme aşamasına gelen ülkücü hareketin toparlanmasını sağlayan darbe sonrası neslin liderlerinden biri oldu. Yasal engellerden dolayı o zamanki adı Gençlik Spor ve Kültür Ocağı olan Ülkü Ocakları’nın genel başkanlığını yaptı. 1995 Genel Seçimlerinde Gümüşhane’den milletvekili adayı oldu. Seçim çalışmaları sırasında geçirdiği bir trafik kazası sonucunda 8 Aralık 1995’te bir cuma günü vefat etti.

Ali Metin Tokdemir davasına ve davasının lideri Alparslan Türkeş’e samimiyetle bağlı gerçek bir idealist, kendisini yetiştirmiş bir dava adamıydı. Vefatının üstünden yıllar geçmesine rağmen hayırla yad edilmeye ve efsaneleşmiş ismi gelecek kuşaklara aktarılmaya devam ediliyor.

Lise öğrencisiyken tuttuğu günlüğe “Azerbaycanlı soydaşlarımızın hürriyet çığlıkları kulağımda iken uyuyamıyorum.” diye yazmıştı. Lise sıralarında yüklendiği bu çile dolu dava yükünü bir ömür yüreğinde taşıdı ve davasına ömrünü adadı. Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı görevini yürütürken Bizim Ocak dergisinin Tokat şubesi kendisini konferansa davet etmişti. Tokat’a gitti ve muhteşem bir konferans vererek herkesi duygulandırdı ancak cebinde dönüş için bilet parası dahi yoktu. Ömrünü adadığı davasını anlatmak için hiç düşünmeden Tokat’a gitmişti.

Ali Metin Tokdemir’in hayatı örnek bir insanın, samimi bir ülkücünün, ahde vefayı iman bilmiş bir insanın hayatıdır. Rahmetli “Ülkücüler var. Ülkücü geçinenler var. Ülkücülerden ve ülkücülükten geçineneler var.” demişti. Ülkücü geçinenlerin, ülkücülerden ve ülkücülükten geçinenlerin her tarafı sardığı, ahde vefanın adının dahi kalmadığı bugünlerde Ali Metin Tokdemir gibi samimi ülkücülerin yokluğunu iliklerimize kadar hissediyoruz. Ruhu şad, mekanı cennet olsun.

“Vefa gibi yüksek bir duyguyu rafa kaldırmayın, zira ahde vefa imandandır, namustur. Bunu böyle bilin ve vefanıza laf getirmeyin. Ahde vefasızlık imansızlıktır.” Ali Metin Tokdemir

Önceki ve Sonraki Yazılar
SON YAZILAR