Abdulkerim SOLAK

Abdulkerim SOLAK

Asgari Ücret Bu Sefer Sevindirsin

Asgari Ücret Bu Sefer Sevindirsin

Ülkemizde milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücret ile ilgili kritik bir gelişme yaşandı. 2024 asgari ücret oranının belirleneceği toplantının ilk ayağı, 1 Aralık 2023 tarihinde Cuma günü (yarın) yapılacak.
Asgari ücret tespit komisyonunun ilk toplantısından çıkacak sonuç ve devamında yaşanacak süreç yoğun şekilde merak ediliyor. Özellikle ağır şartlar altında ve geçim sıkıntısı ile mücadele eden asgari ücretli tarafında heyecan dorukta. Bilindiği gibi hali hazırda asgari ücret oranı 11 bin 402 Türk Lirası olarak ödeniyor.

Yapılacak asgari ücret tespit komisyonu toplantısından verimli ve güzel bir rakam çıkması, milyonlarca çalışanı sevindirmelidir. Özellikle; çocuklu aileler ve kiracı olarak yaşamına devam eden kesimin yaşadığı zorlukların üstesinden gelmesi hususunda, lütfen asgari ücret bu sefer sevindirsin.

2024 asgari ücret tutarının, yılda bir defa olarak belirleneceği de belirtildi. Konu hakkında açıklama yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz; “Asgari ücret zaten hep yılda bir kereydi biliyorsunuz. Yine tek zam olacak şekilde çalışıyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Yani özetle; 2024 yılında asgari ücrete ara zam olarak bilinen Haziran ve Temmuz zammı diye bir gerçek olmayacak.

Bu yüzden asgari ücret tutarının 15 bin ve üzeri beklentisi de artmış oldu. Vatandaşların enflasyona ezdirilmemesi için adımlar atılacağını belirten Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz açıklamalarına göre; asgari ücrette herkesin beklentisi karşılanacak.

Ancak rakam kaç olacak? Bu konuda elbette asgari ücret tahminleri yapıldı. 15 bin olarak söylenenleri de var. 16 bin olarak söylenenleri de var.

Bu tutarda bir asgari ücret belirlenmesi halinde; market ve kira fiyatlarının nasıl şekilleneceği de merak konusu oldu. Özellikle İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlerde yaşayan vatandaşlarımızı nelerin beklediği ilgi çekiyor.

Asgari ücret tutarı, hiçbir zaman vatandaşı rahata kavuşturmadı. Çünkü asgari ücret zammı öncesinde marketlerde reyon fiyatları değişti ve ev sahipleri ile kiracılar arası atışmalar başlamıştı. Konut fiyatları ve araç fiyatlarının zaten durumu ortada iken; 2024 asgari ücretin herkesi gerçekten mutlu edecek bir oranda olması; hayatın ve iş ortamının sürdürülebilirliğine destek olması kapsamında sevindirici olacaktır.

1 Aralık 2023 tarihinde Cuma günü (yarın) yapılacak toplantının sonucunu merakla bekliyorum. Asgari ücret tespit komisyonundan güzel haberler gelmesi dileğiyle…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR