Alperen Aydın

Alperen Aydın

Büyük Turan’a Doğru Adım Adım

Büyük Turan’a Doğru Adım Adım

“Ya devlet ülkücüleşecek, ya ülkücüler devletleşecek.” Demiştik. İkincisi henüz gerçekleşmiş değil ama birinci kısmın etkisini tarihi şartlar vesilesiyle büyük oranda dış politikamızda  gözlemliyoruz.

Kurulan “Türk Devletler Teşkilatı” Büyük Turan’a büyük adımdır. Rusya’nın ve Çin’in yoğun baskısı altında kalan Türk Cumhuriyetleri, Türkiye Cumhuriyetinin önderliğinde TAM BAĞIMSIZ olma yoluna giriyor.
Atılan adımların devamı tutarlı bir şekilde gelirse büyük başarı kaçınılmaz olacaktır. Yıllarca özellikle Rusya’nın baskısı ve oyunlarıyla uzak kaldığımız Turan coğrafyası ile sıkı ilişkilerimiz, tarihi bağlarımızın da vermiş olduğu gardaşlık coşkusu ile Orta Asya’daki Rus ve Çin hegemonyasının sonunu getirecek, büyük Türk Birliği bölgenin belirleyici unsuru olacaktır.

Atalarımızdan yadigar BÜYÜK TURAN ÜLKÜSÜ, çocukluğumuzdan beri hayallerimizi süslemiştir. Yüce Rabbimizden niyazımız Ülkümüzün mürüvvetini bize göstermesidir.

Sımsıkı bağlarla kenetlenmiş Türk Devletler Birliği, zamanla güçlenerek esir soydaşlarımız için de bir umut kaynağı haline gelecektir. AB-Şangay Beşlisi yerine Türk Birliği, Nato yerine Birleşik Turan Ordusu tercih edilmelidir. Kendi kendimize yetecek adımlar hızla atılmalı. Kara ve kızıl emperyalizmin pençesinden bütün Türk Devletleri kurtulmalı ve Türk’ün demir yumruğunu tarihtekine benzer bir şekilde küfrün kör gözüne vurmalıdır. 
Yazımı Azerbaycan Türklerinden Şair Şemistan Elizamanlı’nın şu şiiriyle bitiriyorum. 

“Atıldı dağlardan zafer okları
Yürüdü ileri Alpler Bismillah
Ey cengin talihi bize yol ver yol
Bekliyor bizleri zafer Bismillah

Ey düşman alnının yazısı kara
Öldürmez bizleri vurduğun yara
Yolladığım oklar armağan sana
O kirli alnını öper Bismillah
O kirli alnını vurur Bismillah
Bekliyor bizleri zafer Bismillah

Ey yurdum sen korkma geldik geleli
Senin için atıldık daim ileri
Şehitlerin ruhu güler Bismillah
Bekliyor bizleri zafer Bismillah

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
SON YAZILAR