Ali İLKBAHAR

Ali İLKBAHAR

Çöküş

Çöküş

Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimizin takdir ettiğimiz olanlar kendilerini yenilediler. TEKNOKENT gençliği başarısı, eserleri, geleceği, bakışları, dik duruşları, diklenmeyişleri takdir topladı.

İstanbul, Ankara, İzmir vesaire şehirlerde biz buradayız, yeni dünyanın mimarları emanet edeceğiniz gençlik olma yolunda yürüyen gençlik.

Emanet edeceği milletin evlatlarının davetlerine ailecek eşiyle küçüğü büyüğü evlatlarıyla gitmiştir. Hem de büyük bir coşku ve merakla erkenden gitmiş, girmeye azmetmiş, doya doya dolaşmış her incelediğinde, gördüğünde işte ben buradayım diyecek kadar beklediğini bulmuştur.

Z kuşağı bunlar ne yapacak diye kendileri için endişelerini sık sık belirten anne ve babaların yürekleri kabarmış, gelecek ile ilgili endişeleri onlarla gurura dönüşmüştür. Ziyarete gelen gençler yeter yeter Avrupa, Amerika, falan yer, falan yer diye bizden örnek yerinde bizi sevmeyen, sömüren milyonlarca büyük devletin atalarımın Osmanlı'yı yıkanlar gibi olun diye her fırsatta gençler köşeye sıkıştırılmak istenmiş ama bir çözüm yol yordam dedikleri batının getirdiği ya aile yapımıza saldırmış ya tarihimize saldırmışlar ya da geçmişimizle birlikte yok beceriksiz der gibi atalarımın düşmanlarını örnek almamı tavsiye edilmiştir.

Onu takip et dercesine Avrupalılaşacak diyen uyuşturucusu ile yıllarca oyalandık.

Kısakürek’in Sakarya’sı ayağa kalkıyor. Filistin'de Gazze’de katledilen bebelerin, çocukların, anne ve babaların, yaşlıların evlerini başına yıkan, hastaneleri bombalayan, camileri, kiliseleri yerle bir eden eşi görülmemiş soykırımı gözyaşları, çığlıklar, feryatların sesi Avrupa'dan Amerika'dan Afrika'dan vesaire bütün dünyanın merkezlerinin meydanlarından milyonlarca insan Filistin'deki Gazze’deki canlara biz buradayız. Hak davanızın, malınız, yuvalarınızdan, kendi şehirlerinizden haksız hukuksuzca çıkarılışınızı ve öldürülüşünüzü biliyoruz. Sesinizin takipçileriniziz. Şehit olurken düğüne gider gibi Yaradan’a giderken haykırışınızın yanındayız diyen tüm dünya takip ediyor.

Yeni dünya kurulurken meydanlardan biz de buradayız diyorlar.

Filistinli, Gazzeli yeni dünyanın mayasını, temel felsefesini ilmik ilmik işliyor.

İsrail'in sırtını sıvazlayanlar tedirgin, endişeli. Dün alkışlayan dünya bugün bebeklerin, çocukların, mazlumların hesabını hesaplıyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR