Abdulkerim SOLAK

Abdulkerim SOLAK

Doğal afeti belediye mi yaptı?

Doğal afeti belediye mi yaptı?

Bizim bu Türk insanlarını bazen anlamakta güçlük çekiyorum. Aynı ülkenin insanı olduğumuzun farkına varmaları gerektiğini düşünüyorum ama yanılıyorum. 
Çünkü öyle insanlar var ki yağan yağmurda tıkanan alt geçitler yüzünden hükümeti suçluyorlar. Yok AK Parti yapmadı. Yok Melih Bey buna çözüm bulamadan kaçmışmış. Falan filan. Ben destek verdiğim veya vereceğim diye kesin bir ifade kullanmıyorum ama insanların bende olan ne ve ben nereye eleştiriyorum diye düşünmesinde fayda var.
Doğal afet olayı CHP'li bir ilde de yaşanıyor tıkanıyor İSPATLARIM
Doğal afet olayı MHP'li bir ilde de yaşanıyor tıkanıyor İSPATLARIM
Doğal afet olayı AK Parti'li bir ilde de yaşanıyor tıkanıyor İSPATLARIM
Bundan daha doğal bir şey yoktur. Ancak 24 Haziran seçimleri öncesinde propaganda yapmak gibi "belediye çalıyor, çalışmamış" benzetmesinin mantıklı bir açıklaması vardır.
Gerçi doğal afet yüzünden kendi yaşadığı belediye kurmaylarını eleştiren insanlara saygı duymak lazım ama yağan yağmurun kaderini insanların belirlemediğinin bilinmesinde fayda var.
İlkokul öğrencisine sorsanız o bile bilir. Ama bizim "sözde okuyan" toplumumuz hiç bilmemiş gibidir.

MEHTERİ VERİYOR

Dolar fiyatlarında yaşanan artışlar bir hayli heyecan uyandırıyor. Ancak Merkez Bankasının herhangi bir hamlede bulunup, bulunmayacağı merak ediliyor. Diğer yandan yatırımcıların "bizim zamanımızda 1 liraydı" söylemi zamanın şimdide olduğunu ispatlıyor ancak dolar aldı başını gidiyor.
Sanırım gün içinde iki veya daha fazla rekor kıran dolar fiyatları sonrasında kendimizi Venezuela sokaklarında 1 doların 50 Venezuela bolivarı ettiği bir günde bulacağız gibime geliyor.
Neyse ki ülkemizde akıllı insanlarımız varda 1 dolar verince 4,64110347 Türk Lirası alınca zengin olduğunu hatırlayıp mehteri veriyor.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR