Hüseyin Taklacı

Hüseyin Taklacı

Çalışmak

Çalışmak

İnsan hayatı açısından en önemli kavramlardan birisi olan çalışmak, bize önemli değerler kazandıran bir davranış biçimidir. Çalışmak, insanın yaşamını devam ettirebilmesi ve başarıya ulaşabilmesi için kat etmesi gereken bir basamaktır. Başarının en önemli anahtarı olan çalışma insan için aynı zaman da önemli bir değerdir.
Çalışmak; sıkıntı çekmek, güçlüklere göğsü germek, yorulup emek vermek, uğraşıp didişmektir. Atalarımız, işleyen demir, pas tutmaz diye boşa dememişler. Bizler hem ülkemiz hem de kendimiz için faydalı işler yapmalıyız. Evde televizyon başında dizileri takip ederek, sokaklarda ya da kahvelerde boş boş oturarak, kendimizi eğlenceye vererek, çekirdek kabuğunu doldurmayacak işlerle meşgul olarak başarı gelmez. Onun için çalışmaya daha çok, gezmeye, dinlenmeye ve eğlenmeye daha az zaman ayırmalıyız. Başka çaremiz var mı?
Bugün gerek çalıştığımız işimizde veya aldığımız görevimizde daha üst başarılar elde edebilmek için çalışmamız gerekir. Çalışarak başardığımız şeyler ile bilinirliğimiz artarken yapılan işin değeri ve itibarı da artacaktır. Örneğin seçildiği bir görevin başında düzenli olarak çalışan kişiler, hem o günün şartlarında hem de gelecekte çok daha büyük başarılar elde edecektir.

Çalışan ve çalışkan olan kişiler aynı zaman da toplum tarafından da sevilen kişilerdir. Toplum açısından çalışmak, toplumun hızla kalkınmasına ve uluslar arası arenada kalkınmasına yardımcı olacaktır. Ayrıca olası sorunlar karşısında çalışan ve hazırlıklı olan kişiler her zaman daha fazla başarılı olacaktır.
Yaşadığımız dönem ve şartlar gereği hayatımızın devamı ve ihtiyaçlarımızı karşılamak amacıyla çalışmaya mecburuz. Çalışmak, yalnızca bir iş olarak görülmemesi gereken davranış biçimi olup başarıya giden yolda önemli basamaklardan birisidir.
Her insan yaşamını devam ettirmek, geçimini sağlayabilmek için kendine uygun bir işte çalışır. Çalışan insan hem boş boş durup sıkılmaktan kurtulur hem de çalışmasının maddi karşılığını alarak geçimini sağlar. Bununla birlikte zamanını faydalı işlere harcayacağından boş kalıp kötü alışkanlıklara da yönelmez. Başarıya ulaşmanın tek yolu çalışmaktan geçer.

Hem kendiniz hem de başkalarına yardım etmek için çalışmalıyız. Herkes kendini düşünür ama başkalarını da göz ardı etmemeliyiz. Çalışıp, başarılı oldum. Kendim kazandım, başkalarını beni alakadar etmez dendiğinde bütün yapılanlar boşa gider. Çünkü kazandığın malda fakirin hakkı vardır. Onun için fakirlere, yetimlere, dullara ve yolda kalmışlara yardım elimizi uzatmalıyız.

Başarının anahtarı çalışma ile elde edilir. Bu anahtarla açılacak kapının ardındaysa mutluluk vardır. Çünkü insanın hedefine ulaşarak başarılı olması kadar kişiye mutluluk veren başka bir şey daha yoktur. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR