Abdulkerim SOLAK

Abdulkerim SOLAK

Doğal Sebeplerin Sorumluları

Doğal Sebeplerin Sorumluları

Güzel Ankaramız’da birkaç gündür yağmur yağışları ve kuvvetli rüzgâr etkili oluyor. Ankara’nın Pursaklar ilçesinde kuvvetli rüzgâr nedeniyle bir çatıdan kopan parçaların üzerine düştüğü M.K. hayatını kaybetmişti.

Diğer yandan, geçtiğimiz akşam Ankara’da akşam saatlerinde başlayan sağanak yağış nedeniyle yollar göle dönmüştü. Yayalar ve sürücüler zor anlar yaşarken, Ankara – Kırıkkale yolunda oluşan su birikintisi nedeniyle trafik kilitlenmişti. Bir otobüs su tahliye kanalına düşerken, otobüste mahsur kalan 3 vatandaşımız ise kepçe yardımı ile kurtarılmıştı.

Güzel memleketimiz Ankara’da tüm bunlar yaşanırken, bu ve bunun gibi doğal sebeplerin sorumluları hâlâ Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve ekipleri olarak gösterildi. Burada kim haklı veya kim haksız tartışmasına girmek istemiyorum ancak biraz da insanları doğal sebeplerden dolayı yargısız infaz yapılmamasını öneriyorum.

Ben aşağı yukarı 3 ile 4 yaşlarımda Kırşehir’den Ankara’ya taşınmış ve 21 ile 22 yıldan beri Ankara’da yaşayan bir birey olarak, bir Ankara’nın en işlek ilçelerinden birinde konut sahibi olarak; bu düzenin her zaman aynı olduğunu söyleyebilirim.

Bundan 10 yıl öncede yağmur ve dolu yağışının yanı sıra kar yağışı meydana geldiği durumda, aynı senaryoları izledim ancak o zaman sorumlu bulunmuyordu. Şimdi mi? Mansur Yavaş Beyefendi’yi eleştirir olduğumuzu gerçekten anlamıyorum.

Bunca zamandır yapılmamış veya yapılmış ise ilgilenilmemiş altyapı sorunlarını görevinin 4. Yılını yeni tamamlamış Mansur Yavaş Beyefendi’ye yıkmak görev oldu?

Neden vatandaşlarımız aynı tepkilerini Ankara Büyükşehir Belediyesi eski başkanlarından; Melih Gökçek Beyefendi’ye ve aynı zamanda Sincan Belediyesi eski başkanlarından Mustafa Tuna Beyefendi’ye gösteremez olmuştu?

Yapılan algılar mı kolaydı yoksa insanın vicdanını rahatlatması mı kolaydı?

O döneme ait haber manşetlerine ve gazete içeriklerine baktığımda Ankara’da yağış etkili oldu diye geçiştirmek kolayken, neden Ankara’da bir muhafelet cephesinden birisi belediye başkanı olduğunda ortalık yangın yerine dönüyor ve manşetler; Mansur Yavaş’ın rezilliği olarak yazılıyor?

Bu durumu anlamak oldukça zor.

31 Mart 2019 yılında yapılan yerel seçimlerde; Mansur Yavaş 1.6662.183 oy alarak %50.93 oranında Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı olmuştu. Mansur Yavaş'ın seçimde kendisini takip eden en yakın rakibi AK Parti cephesinden Mehmet Özhaseki ise 1.537.694 oy almış ve %47.12 oranında 2. sırada yer almıştı.

Bunca insanın oy verdiği ve başkanımız dediği Mansur Yavaş, 2004 yılından beri süregelen AK Parti hegemonyasını yok etmişken ve görevinde 4. Yılını dolduracak birisi iken, neden tüm doğal olaylardan sorumlu tutulması uygun görülüyor.

İnsanı sevmeyebiliriz ancak saygı duyup, geçmişe göz atmamız en büyük vatandaşlık görevimiz olmalı. Yeni yol haritamız ise, bunca zaman ne yapılmış, bundan sonra ne yapılacak olmalı. Algı oyunları ile kimse, kimseden üstün görünemez. Unutmayalım, başkanlar gider Ankara kalır. Ankara hepimizi içinde barındırır. Sevgi ve saygı ile…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR