Etimesgut’ta seyri S.K’nın ifadesi belirleyecek
Batı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, Etimesgut Belediyesi’ne zimmet operasyonu düzenlendi.
Savcılık açıklamasına göre, soruşturma Sayıştay’ın usulsüzlük tespitine dayanıyor.
Belediye’nin 2025 yılı hesapları denetlenirken, aşevi, yemek alım ve dağıtım işlemleri ile Etimkent A.Ş.'nin hesap bilgilerinde usulsüzlükler yapıldığı belirleniyor. Bunun üzerine Savcılıkça soruşturma başlatılıyor ve dün harekete geçilerek 4 kişi gözaltına alınıyor.
Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu’nun yaptığı açıklamaya göre ise, soruşturma kendilerinin şikayeti üzerine başladı.
Beşikçioğlu “Konu daha önce belediyemiz teftiş müdürlüğü müfettişleri tarafından tespit edilerek savcılığa yapılan suç duyurusu ile ilgilidir” dedi.
Gözaltına alınan S.K’nın usulsüzlük yaptığı için görevden uzaklaştırıp, hakkında şikayette bulundukları eski personel olduğunu açıkladı.
***
Belediye’nin bahsettiği S.K, mutemet ve gözaltına alının 4 isimden sadece biri.
S.K’nın üstleri pozisyonundaki Etimkent A.Ş Genel Müdürü M.Ç ile Belediye Sosyal Yardım İşleri Müdürü A.C de gözaltında.
Belediye’nin kabul ettiği usulsüzlük olayı S.K ile sınırlı değil anlaşılan.
Hem Belediye, hem Sayıştay’ın “usulsüzlük yaptı” dediği S.K ne ifade verecek?
Hakkındaki usulsüzlük iddiasını ret mi edecek yoksa “Bu yaptığım usulsüzlük ise, bunda asıl sorumlu üstlerim olan M.Ç ve A.C’dir” mi diyecek?
Soruşturmanın seyrini bu ifade belirleyecek.

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.