Abdulkerim SOLAK

Abdulkerim SOLAK

Fırsatçılık rekoru kırdık

Fırsatçılık rekoru kırdık

Korona virüs dönemlerinde hayatımızın büyük bir bölümünde yer alan fırsatçılık kavramı 2023 yılında da son hızıyla hayatımızın her anında yer edinmeyi başarıyor. Sadece ülkemizi değil, Dünya’yı da sarsan Kahramanmaraş ve diğer 10 ilimizi de sarsan deprem faciasında fırsatçılık nedir daha iyi anlar olduk. Bu zorlu ve üzücü dönemde; birbirimizin yaralarını sarmamız gerekirken, fırsatçılar türemeye ve fazlalıkla çoğalmaya devam ediyor.

Sivil toplum kuruluşları, dernekler, bireysel kişiler ve devlet kurumlarınca yapılan deprem yardımlarından bile kendisine pay çıkarmaya çalışan, özellikle altını çiziyorum “yağmalama” yapan pek çok kişinin hesabı yanlarına kar kalmayacaktır.

AFAD çadırından arabasına garaj yapan, yardım kamyonlarını kendi çiftliğine indiren, enkazda insanlar can çekişirken hırsızlık yapan ve zincir market şubelerinden “çalma” işlemi gerçekleştirerek koca bir duvarı kaplayan televizyonu sırtlayan, para verse almayacak ancak yağmalamadan keyif alarak “fırın” taşıyan kişi ve kişiler sadece medyanın önüne çıkmış birkaç örnekten yalnızca bazıları.

Arka planda duyduğumuz, gördüğümüz, izlediğimiz ve hatta yanımızda bile yaşanan yağmalama ve fırsatçılık eylemlerine gerektiği gibi cevaplar verilmiş ve ders verilmeye de devam etmektedir. İnsanın, insana muhtaç olduğu, asrın depreminde adeta 10 ilimizin yapı itibariyle yok olduğu zorlu süreçten geçerken, Dünya hayatının ne kadar boş olduğu bir kez daha gözler önüne serilmiş oldu.

Ancak zorlu süreçte bile; kendi vatanının evladına fırsatçılık yapan, hırsızlık yapan ve birbirine zarar veren “insancık” kesimleri olduğu kadar, bu zorbalık ve fırsattan istifade eylemleri gerçekleştirenlere gereken cevapları verecek “emniyet” güçlerimizde her zaman bulunur ve bulunmaya devam etmektedir.

Yemek yemenin ve uyku uyumanın bile utandırdığı, üzüntüden kahrolduğumuz ve duanın dilimizden eksik olmadığı mübarek dönemde; yardım etmekten bile geri kalıyoruz. Yardımın nasıl yapılacağını bilmiyoruz. İnsanlara yardım etmek ne demek bunu bile yorumlayamıyoruz.

Umarım bu zorlu süreçten, alınması gereken dersler alınmıştır diyeceğim ancak bunu söylerken bile utanıyorum. Çünkü insanlar enkaz altında canlarını kurtarmak isterken, yağmalama ve fırsatçılık yapan bir topluluğumuz olduğu için kendimden ve ülkemden şahsım adına utanıyorum. Tekrardan aziz milletimizin başı sağolsun, geride kalanların Allah yar ve yardımcısı olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR