İrfan Nurol Acar

İrfan Nurol Acar

Futbolda başarısızlığın nedenleri

Futbolda başarısızlığın nedenleri

Bu haftaki yazımda Türk futbolunun başarısız olmasının ana nedenlerine değinmek istiyorum. Türk futbolu son yıllarının en iyi dönemini geçirse de futbolumuz bir türlü elit seviyelere gelememiş durumda. Futboldan anlamayan kulüp başkanları, kalitesiz tesisler, kalitesiz stadyumlar, ülkeye tabiri caizse yatmak için gelen yabancı futbolcular ve daha bir sürü neden… İşte Türk futbolunun ‘bana göre’ başarısız olmasının ana nedenleri…

Altyapı yetersizliği

Türk futbolunun başarısızlığındaki en büyük nedenlerden birisi altyapı sorunu… Altyapısı Türkiye’den olan oyuncularla, altyapısını Avrupa’da yapan oyuncular arasında dağlar kadar fark olduğunu hepimiz biliyoruz… Bizim yetiştirdiğimiz futbolcular Avrupa’da tutunamazken, Avrupa’da yetişen Türk futbolcular dünyanın en büyük takımlarında boy gösteriyor.

İş bilmez başkan ve yöneticiler

Ülkemizde bir futbol takımına başkan veya yönetici olmak için banka hesabınızın kabarık olması yeterli olarak görülüyor. Ancak Johan Cruyff’un da dediği gibi, "Ben hiçbir zaman para dolu bir çantanın gol attığını görmedim." Ben de hiçbir zaman para dolu bir çantanın iyi başkanlık yaptığını görmedim. Buna en yakın örnek Ali Koç- Fenerbahçe ilişkisi. Ali Koç, geldiği günden beri sağa sola para saçtı. Ama saçtığı paraların karşılığını başarı olarak göremedi. Çünkü düzgün bir ekiple çalışmıyor.

Hemşehricilik mantığı

Bu maddemiz sadece futbolda değil hayatımızın her alanında karşımıza çıkıyor. Gittiğimiz en ufak yerde bile tanıdık devreye sokma işi araya girebiliyor. Bir mevki boşalıyor, adam alınacak diyelim. Oraya illaki birisinin tanıdığı, birisin yeğeni getirilip oturtuluyor.

Yabancı sınırlaması

Türk futbolunun yakasından düşmeyen bu saçmalık, kulüplerin elini kolunu bağlıyor. Türk futbolcuları, bu saçma kural yüzünden yurt dışına gidemezken, yabancı futbolcularda ülkemize gelemiyor. Şu görülmüyor mesela, Fenerbahçe’de Ferdi Kadıoğlu Türk statüsünde yer alıyor. Hangi futbolcu gelip de Ferdi’yi kesebilir?

Futbol hariç her şey konuşulan sözde ‘futbol’ programları

Bu tip programlar futbol hakkında bilgi edinmek istiyorsanız izlenecek programlar değil. Ancak eğlenmek isterseniz tabii ki izleyebilirsiniz. Birbirinin yüzüne ağzından su fışkırtmak mı dersiniz, masa altlarından alkol kullanmak mı dersiniz. Benzeri bir sürü saçmalık.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR