Alperen Aydın

Alperen Aydın

Gazze Cephesinden Ümmete -1

Gazze Cephesinden Ümmete -1

Geçtiğimiz günlerde Gazze'yi İsrail işgaline karşı savunan Hamas’ın silahlı kuvveti İzzeddin El Kassam Tugayları sözcüsü video kayıt üzerinden ümmete seslendi. Ümmete verdiği mesajların önemli kısımları şöyle;

“Şehit Ezzedin El-Kassam Tugayları’nın sözcüsü “Ebu Ubeyde”, direniş savaşçılarının hala işgal ordusunu beklediğini doğruladı. Aynı zamanda, esirlerin serbest bırakılmasının bedelinin işgal hapishanelerini Filistinli tüm esirlerden temizlemek olduğunu belirtti.

Videolu bir konuşmada ısrarla ifade etti ki, ezilmez ordu efsanesinin zamanı geçmiş ve mevcut mücadele, ulusun tarihinde dönüm noktası olacak. Ayrıca, işgal ordusunun Gazze şehri sakinleri üzerinde işlediği katliam ve soykırımın, onların içinde derin bir acı ve kırılma hissi yarattığının sadece bir göstergesi olduğunu belirtti.

“Kudüs Tufanı” savaşından 22 gün sonra düşmanlara şunları söyledi: “Hala sizi bekliyoruz, sizin için ölümün yeni türlerini tattırmak için hazırız. Siz ve dünya, kahramanlık ve fedakarlık anlamını bilmelisiniz. Size beklediğinizden daha büyük bir yenilgi tattıracağız.”

Esir meselesiyle ilgili olarak Ebu Ubeyde, bu konuda birçok görüşmenin yapıldığını ve anlaşmaya ulaşma şansının olduğunu ancak işgalci düşmanın ciddi bir şekilde esirlerinin acılarını sona erdirmek için samimiyet göstermediğini belirtti. Ayrıca Gazze’ye saldırıları sırasında yaklaşık 50 esiri öldürdüğünü ifade etti.

Kassam Tugayları sözcüsü, düşman ve dünya için açık ve net bir şekilde şunu belirtti: “Bizim için, sizin esirlerinizin büyük bir kısmı, Siyonist hapishaneleri tüm esirlerden temizlemenin bedeli olan bir temizlik işlemidir. Eğer düşman bu dosyayı bir kez ve sonsuza dek kapatmak istiyorsa, buna hazırız. Eğer dosyayı bölümleme yolunu seçerse, biz de buna hazırız. Ancak, bilmelidir ki, bunun için ödemesi gereken bir bedel var.”

Ayrıca, Ebu Ubeyde, şu ifadelerle savaşın gelişiminden bahsetti: “7 Ekim’de düşmanın savunma hatlarını delerken Allah’ın yardımını ve zaferini gördük. Bu tarihte halkımızı kuşatan her türlü silah ve tahkimatla dolu bir askeri birimi paramparça etmeye yeten bir savaştı. Biz bunu gördük, işgal ordusuna ait 3 aracı yok edildi ve içindekilerle birlikte kaçarken görüldü, sanki bir orduya karşı kaçıyormuş gibi kaçtılar.”

Ebu Ubeyde, “Dalgıçların” Zikim’e birkaç gün önce yerleştirdiklerini ve işgal ordusunun Gazze’yi işgal etmek için topladığı kuvvetlerin kalplerine korku salmak için bunu yaptıklarını ekledi. “Düşman sevinçle, 10 mücahidi öldürdüğünü açıkladı, ancak tüm güçlerimiz sadece 3 mücahitti.”

Ayrıca, Ebu Ubeyde, “Siyonist yalanının dünyaya satılma zamanı geçti. Bu, Gazze kuşatmasının içinde ve tüm Filistin’de dünyaya karşı kırdığımız ve parçaladığımız bir şeydir.”

Sözcü, “Siyonizmin yenilgisinin zamanı geldi. Sekizinci yüzyılın laneti onların başına gelecek ve Tevrat ve Talmud’a dönmek için sabırla beklemeliler” diyerek Arap liderlerine seslendi.

Ebu Ubeyde, “Sizin tanklarınızı ve zırhlı araçlarınızı Arap ve Müslüman çocukları ve kutsallıkları, toprakları ve mukaddesatları korumak için harekete geçirmenizi istemiyoruz. Bu işgali silip yüzünüze tükürme sorumluluğunu omuzlarımıza aldık ve sahip olduğumuz olanaklarla, sıfırdan oluşturduğumuz ve imkansızı başardığımız şeylerle onunla savaştık.”

Sözcü, “Bu milletin onuru ve dini, kutsal ve topraklarımız için onurlu bir şekilde savaşma ve savaşma görevini üstlendiğimizin farkındayız. Eğer bu milletin özgürlüğünü ve onuru için bir adamın harekete geçmesi gerekiyorsa, düşman bunun üstesinden gelemeyecek ve bu kükremenin karşısında dayanamayacak” diyerek Ümmetin onurlu ve özgür insanlarına hitap etti.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR