Abdulkerim SOLAK

Abdulkerim SOLAK

Geç Olsun Güç Olmasın

Geç Olsun Güç Olmasın

Geçtiğimiz hafta gazetemizde yazdığım, “Orman Yasakları Gecikmemeli” köşe yazım sonrası olumlu gelişmeler yaşanmaya başladı. Konumuz ormanlara girişlerin yasaklanmasıydı ve bu şekilde kararlar alındı ve uygulamaya koyuldu.

İlk olarak Kırklareli’nde ve sırasıyla; Ardahan, Bursa ve şimdi de Tunceli’de ormanlık alanlara girişlerin yasaklandığı bildirildi. Söz konusu ormanlara girişlerin yasaklanmasına yönelik kararlar; İl Valilikleri ve Orman Genel Müdürlüğü İl Müdürlükleri tarafından resmi kanallar aracılığıyla duyuruldu.

Bu konuda çok sevindiğimi belirtmek istiyorum. Çünkü her ne kadar kararlar geç alınmış olsa bile zararın neresinden dönersek kâr diye düşünüyorum.

Umarım bu alınan kararlara, diğer illerimizin Valilikleri ve OGM İl Müdürlükleri tarafından da duyurular eklenmeye başlar. Temmuz ayına yaklaştığımız şu günlerde, çeşitli illerimizde ormanlık alanlarda yangınların başladığını görüyorum.

Geçtiğimiz 2021 ve 2022 yıllarında ülkemizin cennet güzelliğini kaybetmemize neden olan yangınların zararı oldukça fazla ve bu yılda aynı senaryonun yaşanmamasını istiyorum.

Ormanlık alanlarda meydana gelen yangınları nasıl önleyeceğimizi tartışmak yerine, ormanlık alanları nasıl korumamız gerektiğine yönelik kararların alınmasını en mantıklı çözüm olarak görüyorum.

Elbette pek çok kesim tarafından, ormanlık alanlara girişlerin yasaklanması ile piknik ve kamp yaşamının olumsuz etkileneceğine yönelik tepkiler var ancak bu iş ciddiye alınmayacak kadar basit bir durum değil ve sonuçları ülkemizin tamamını etkiliyor.

Bugün Muğla’da yangın nedeniyle yanan bölgelerin, geçmiş yıllarda çekilmiş görsellerine baktığımız veya sosyal medya üzerinden paylaştığımızda hepimizin içi acıyor. Bu yüzden tedbirlerin elden bırakılmaması hususunda kararların alınması elzemdir.

Kırklareli, Ardahan, Bursa ve Tunceli’de alınan ormanlık alanlara giriş yasaklarına, diğer illerin de acil şekilde eklenmesini ümit ediyorum. Gerekirse vatandaşlarımız sezon dışında kamp, piknik veya çeşitli etkinlikler gerçekleştirmelidir.

Yaz sezonlarında tatil beldesi kentlere gidilerek plajlarda tatil yapılarak, ormanlık alanlardan uzak durulması da mantıklı bir çözüm olacaktır. Bugün ormanlık alanlarda meydana gelen pek çok yangın, piknik nedeniyle oluşan çöp yığınları sonucunda meydana gelirken, insanlığın geldiği noktayı tartışmanın çözüm üretemeyeceğini düşünüyorum.

Bu vesile sonucunda; Kırklareli, Ardahan, Bursa ve Tunceli’de alınan ormanlık alanlara giriş yasaklarını sonuna kadar destekliyor ve diğer illerimizden de acil kararların alınmasını bekliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR