Osman Akdoğan

Osman Akdoğan

Haydi göreve AYKOME

Haydi göreve AYKOME

Altyapı Koordinasyon Merkezi yani kısa adı AYKOME olan ve Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olarak görev yapan bir birimin varlığını bileniniz var mı? Peki bu birim ne iş yapıyor ondan haberdar olan var mı?  
Eminim ki bu ismi ilk defa duyanınız bile olmuştur. 
Aslında Ankaralılar için önemli bir kurum. 
Ama…. 
Lafımın devamını AYKOME’nin görevlerini sıraladıktan sonra getirmek isterim. 
Lafını ettiğimiz AYKOME:
-Yatırımcı kamu kurum ve kuruluşlar tarafından Büyükşehir dahilinde yapılacak alt yapı yatırımları için kalkınma plan ve yıllık programlara uygun olarak yapılacak taslak programları birleştirerek kesin program haline getirir.
-Altyapı programlarının hazırlanmasında taslakların birleştirilip kesinleştirilmesinde üst yapı program ve çalışmaları ile koordinasyonu sağlar. Kesin programlarda birden fazla kurum ve kuruluşlar tarafından aynı anda yapılması gerekenleri ortak programa alır.
-Ortak programa alınan alt yapı hizmetlerinin amaca uygun bir şekilde gerçekleştirilmesi için‘Alt yapı yatırım hesabı’ adı altında bir hesap oluşturulur.
-Ortak programa alınmayan yatırımların her Bakanlık ile ilgili Büyükşehir ilçe ve ilk kademe belediyeleri ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarınca kendi bütçelerinden yapacakları harcamalarla yerine getirilmesini sağlamak üzere bir program tespit eder ve programın uygulanıp uygulanmadığını kontrol eder.
-İlgili kuruluşlarca imar planı olmayan alanlarda önceden yapılmış tesislerin yeni imar durumuna uygun yol yapım çalışmaları bitmeden mevcut tesislerin uygun hale getirilmesini sağlar.
-Kazı yapılacak tarihleri tespit eder. Kazı yapmanın yasak olduğu tarihlerde acil durumlar için Büyükşehir Belediye başkanına veya AYKOME birimi yöneticisine yetki verir. İşin özü altyapı ile ilgili bildiğim kadarıyla bütün işler buradan çıkıyor. 
***
Buraya kadar gördüğünüz gibi her şey normal. 
Bizim için önceden kurum ve kuruluşlarla görüşen; vatandaş, esnaf mağdur olmasın diye kazı çalışmalarını belli bir tarih aralığına alan. 
Acil durumlarda izinle yasakları kaldıran ve halkın işi çözülmesi için uzun uğraşlar veren AYKOME’yi yakından tanıdık eminim ki. 
Şimdi asıl sözümü söylemek istediğim yere dönmek isterim. 
AYKOME 31 Ekim’de kazı iznini bitirdiği halde nedense Ankara genelinde hala bir çalışma yürütülüyor ve insanlar bu kış ayının başında çamura mahkum bırakılıyor. 
Bu kesinlikle kabul edilecek bir durum değil. 
Tamam aciliyeti olduğu için kazsınlar diyelim. 
Ama bu iş sadece bununla bitmiyor tabiî ki. 
O kazılan yerler kapatılmaz mı? 
Herkesin de gördüğü gibi kapatılmıyor. Üzerine birazcık kum tamam öyle geçiştiriyorlar. Hani bunun asfaltı diye soran bile yok.
Herkes Ankara için uğraşıyorsa, vatandaşa hizmet ediyoruz deyip ortalığı köstebek çukuruna çeviriyorsa o işi yarım bırakmayacak. Sayın AYKOME yetkilileri kazı izni veriyor, bu işler için uğraşıyorsanız sonucunu da görmeniz şart. Dolaşın Allah aşkına Ankara sokakların da bir, yollar dökülüyor ve perişan halde. Bu işin sorumlusu kimse yükleyin cezayı ona. Emin olun ki halk bu durumdan epey bir şikayetçi…
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR