Alperen Aydın

Alperen Aydın

HİNT MÜSLÜMANLARI İÇİN KIYAMA! –2

HİNT MÜSLÜMANLARI İÇİN KIYAMA! –2

Hindistan nüfusunun %15’i kadarını (170 küsür milyon) oluşturan Müslümanlar, hindu hükümeti tarafından ve hindu hükümetinin desteklediği hindu çetelerin zulüm, işkence, katliam ve tecavüzünden yıllardır kurtulamıyor. Hint Müslümanlarına karşı olan ilgisizliğimiz ve iletişimsizliğimiz yüzünden birçoğumuz bu durumdan bihaberiz!

Geçen hafta bu konuyla alakalı “Hint Müslümanları İçin Kıyama-1” yazım yayınlanmıştı ve “2023 Ocak – 2023 Ağustos Hint Müslümanlarına Hindular Tarafından Uygulanan Suçlar” raporumun Nisan ayına kadar olan kısmını verebilmiştim. Bu hafta raporun devamını sizlerle paylaşıyorum.

*Hazırladığım rapordaki tarihler Hindistan’daki haberlerin ülkemize gelişi gecikmiş olabileceğinden 5-10 gün yanılmış olabilir. Raporu hazırlarken başta MepaNews haber, araştırma ve analiz kurumu olmak üzere çeşitli ajanslardan yararlandım.

2023 Ocak – 2023 Ağustos Hint Müslümanlarına Hindular Tarafından Uygulanan Suçlar

NİSAN

01 Nisan 2023: Hindistan’da devlet destekli radikal Hindu çeteler, dini bir festival kutladıkları sırada Bihar’ın Biharşerif bölgesinde bulunan bir camiyi ve medreseyi ateşe verdi.

02 Nisan 2023: Hindistan'da bir Müslüman daha radikal Hindu çetelerin düzenlediği İslam karşıtı saldırıların kurbanı oldu.

10 Nisan 2023: Hindistan'ın Jharkhand eyaletine bağlı Cemşidpur şehrinde Müslümanlara ait dükkanların ateşe verildiği bildirildi.

13 Nisan 2023: Hindistan'da 250 yıldır bölgede olduğu belirtilen bir İslami merkez ve caminin bir kısmı Hint polisinin koruması altında yıkıldı.

16 Nisan 2023: Hindistan’da Müslüman eski siyasetçi Atiq Ahmed ve kardeşi Eşref Ahmed, Hindu polislerin gözü önünde canlı yayında kafalarından vurularak öldürüldü.

19 Nisan 2023: Hindistan'da radikal Hindu çetelerin 15 yaşındaki Muhammed Murtaza Şeyh'i döverek öldürdüğü, daha sonra ağaca astığı bildirildi.

21 Nisan 2023: Hindistan'da mahkeme, iktidardaki İslam karşıtı BJP yönetiminden eski bakan dahil 2002 yılında Müslümanları öldürmekle suçlanan 69 Hinduyu temize çıkarma kararı aldı.

22 Nisan 2023: Hindistan işgali altındaki Keşmir bölgesinin başkenti Srinagar'da 4 yıldır bayram namazlarının kılınamadığı ifade ediliyor.

HAZİRAN

4 Haziran 2023: (Uttarakhand) eyaletindeki bölgede yaşayan çok sayıda Müslüman, radikal Hinduların baskıları sonucu eyaletteki Uttarkashi bölgesine bağlı Purola köyünü terk etmek zorunda kaldı.
08 Haziran 2023: Hindistan işgali altındaki Cammu Keşmir'de, Müslüman kız öğrencilerin okula başörtüsüyle girmesi engellendi.

TEMMUZ

9 Temmuz 2023: Hindistan polisinin Bihar eyaletinde daha iyi bir elektrik arzı talep eden Müslüman göstericilere ateş açması sonucu 3 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

15 Temmuz 2023: Batı Bengal eyaletinde gerçekleşen yerel seçimlerde patlak veren çatışmalarda 28'i Müslüman 42 kişi öldürüldü.

25 Temmuz 2023: Hindistan polisinin, Uttar Pradeş eyaletinde 10'u çocuk olmak üzere toplamda 74 Arakanlı Müslümanı gözaltına aldığı bildirildi.

30 Temmuz 2023: Hindistan güçlerinin Keşmir'deki gözaltı merkezinde Arakanlı Müslümanlara göz yaşartıcı gazla müdahalesi sonucu bir bebek hayatını kaybetti.

AĞUSTOS

1 Ağustos 2023: Hinduların Müslümanlara yönelik saldırıları sonrasında meydana gelen şiddet olayları sonrası Hindistan polisinin Singar köyünde bir eve düzenlediği baskında sonucu 52 yaşındaki bir Hint Müslümanın hayatını kaybettiği bildirildi.

02 Ağustos 2023: "Demiryolu Koruma Kuvvetleri"ne bağlı bir polis, pazartesi günü Jaipur-Mumbai tren seferinde 3'ü Müslümanı vurarak katletti.

02 Ağustos 2023: Hindistan'da iktidardaki Hindu milliyetçisi ve İslam karşıtı BJP tarafından desteklenen Hindu çeteler, Haryana eyaletinde 19 yaşındaki bir imamı katletti.

04 Ağustos 2023: Hindistan'da Hindu milliyetçi gruplar, Haryana eyaletinin Gurugram kentinde açık alanlarda namaz kılınmasının yasaklanmasını istedi.

09 Ağustos 2023: Hindistan'ın Haryana eyaletinde Müslümanlara ait yerleşim yerlerinin yıkılmasına hız verildiği bildirildi.

26 Ağustos 2023: Müslüman çocuğun sınıf arkadaşlarının önüne çıkarıldığı sırada, Hindu öğretmen "Tüm Müslüman öğrencilerin (okuldan) gitmesi gerektiğini söylüyorum diyerek sınıf arkadaşlarına Müslüman öğrenciyi tokatlattı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR