Ali İLKBAHAR

Ali İLKBAHAR

Huzur Ortamı

Huzur Ortamı

Mahalleyi sokakları ayağa kaldıran insanları camlara merakla yığan yüksek ses ayarlı seçim otobüsleri geçmiş seçimlerdeki gibi yerini normal esnaf ziyaretleri komşu komşu günleri çarşı pazar alışverişleri gibi her zaman sakin hayatımızın geçmesi ile insanların seçim dönemi daha sakin geçmektedir.

Coşan bir sanal dünya eskiye göre daha az takip ederek yerini televizyonlardaki programları takip edip hem bilgileniyoruz hem de istediğin kanalı seçiyorsun. Programı olanı yapacaklarını anlatanlarla sırf tartışanların da olduğu programlarla istediğini seçip az çok bilgi alıyorsun.

Meydan mitingleri partilere göre değişen şekilde oluyor. Eskiye göre fazla bir fark olmamaklar birlikte gene meydanları fazla bir değişiklik yok. Meydanları dolduran büyük mitinglerin heyecanı ve katılımı dinleyen fazla. Gönüller neredeyse o meydana gidiyor.

İnsanlar daha sakin her tarafı dinliyor inceliyor. Sohbetler daha seviyeli.

Genel bir endişe dış güçlerin bakış açıları, zaman zaman beyanları Türkiyemizdeki seçimimizin bunları neden ilgilendirdiği tedirginlik yapıyor.

Elçiliklerde, hava alanlarında, gümrüklerde vs. gibi sakin geçmesine rağmen ülkeme bir katkım oluyor diye vatan sevgisini, hasreti, özlemi onlarla ilgilerini, görevlerindeki ciddiyeti, görevini yapma hazzı çok belirgin.

Tekvücut birklik ve beraberliğimizi saygı ve sevgimizi koruyan medeni bir ortamda seçimlerin geçeceği kanaatinin olması insanları rahatlatıyor.

Kazanan insanımız, vatanımız Türkiyemizin kazanması ile birlikte barış, saygı, kardeşlik kazansın.

Ümit olan çare olan ülkemin seçimleri Türkiyeme insanlığa bizi sevenlerle birlikte hayırlı olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR