Osman Akdoğan

Osman Akdoğan

İmparator Terim’e ne yakışır ne yakışmaz!    

İmparator Terim’e ne yakışır ne yakışmaz!    

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'le yollar ayrıldı. Türk futboluna bomba gibi düşen gelişme sonrası Terim, spor kamuoyunda en çok konuşulanların başına geçti. 

Alaçatı'da yaşanan kavga olayından sonra Milli takımla ilişiği kesilen Terim'e verilecek tazminat da belli oldu. “İmparator” lakaplı teknik adamın tazminat olarak federasyondan 3.5 milyon Euro yani 20 milyon TL alacağı basında yer aldı. 

Türkiye Futbol Direktörlüğünden ayrılmasının ardından 3.5 milyon Euro’luk tazminatı alıp almayacağı sürekli dillendirilmeye başlandı. Fatih Terim, geçtiğimi günlerde Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “3,5 yıl görev yaptığım Türkiye Futbol Direktörlüğü görevinden istifa etmedim. Daha net yazayım, görevime TFF tarafından son verildi” diyerek milyon Euro’luk tazminata sanki birazcık göz kırptı! 

İmparatorun bu parayı almak hakkıdır onu bilemeyiz! O tazminatla ne yapacağı ya da ne yaptıracağı hakkında fikrimiz de yok! 

Ancak ay yıldızlı bayraklarla dolanmış ülkemizde yaşayan vatandaşlar bu durumdan rahatsız. Astronomik maaşı ve olumsuz olaylarıyla gündeme gelmeye başlayan Terim'in bu tazminatı almamasından yana güçlü bir görüş var. 

Fatih Terim, alacağı bu 20 milyonla bir spor tesisi yaptıracaksa alsın helali hoş olsun…
-Türk futbolunun altyapısına yatırım yapacaksa alsın helali hoş olsun…
-Stadı olmayan ilçelere stat yaptıracaksa, spor malzemesi olmayan okullara spor malzemesi gönderecekse alsın helali hoş olsun. 
-Bir eğitim kurumu yaptıracaksa alsın helali hoş olsun…
-Yetim ve öksüz çocuklara sahip çıkacaksa alsın helali hoş olsun…
-Şehit yakını ve gazilere yardımda bulunacaksa alsın helali hoş olsun… 
-Camiler ya da mescitler yaptıracaksa alsın helali hoş olsun…
-Hayır ve hasenata harcayacaksa alsın helali hoş olsun…

Bunun aksi, Terim’in kamuoyunda iyice gözden düşmesini sağlar. Bir imparator, “imparator” olarak anılıyorsa öyle de kalmalı. Fatih Terim’den 80 milyonu üzmeyecek bir karar bekliyoruz. Bu sadece benim görüşüm değil genel görüş böyle. 

***
ALLAH YOLUNUZU AÇIK ETSİN GÖRMEZ HOCAM
 

Diyanet İşleri Başkanımız Sayın Mehmet Görmez emekliliğe ayrıldı. Zor bir zamanda göreve getirilmişti. Hiç şüphesiz görevini layıkıyla yerine getirdi. Milletimizin birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğu bütün zaman dilimlerinde, bütün kurumu seferber ederek büyük çaba sarf etti. 

Büyük ve güçlü Türkiye’nin, imanlı ve inanmış bir nesille inşasını bilen iktidarla birlikte aynı amaç için mücadele etti. Hep barışçıl oldu. Oturduğu koltuğun hakkını verdi. 

Camilerdeki çocuk seslerinin çoğalmasını istedi. Dinimiz İslam’ın evrensel barış ve hoş görüsünü, bütün toplumlara iletti. 

Yunus Emre’nin dizelerindeki gibi; 
‘Dostun evi gönüllerdir’ deyip, gönüller yaptı. Gönüllere girdi. Çizgisini hep korudu. 
Allah senden razı olsun Görmez hocam. Allah yolunu açık etsin.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR