Osman Akdoğan

Osman Akdoğan

İNSANI YAŞAT Kİ DEVLET YAŞASIN

İNSANI YAŞAT Kİ DEVLET YAŞASIN


Başkent Ankara'da güzel şeyler olduğu gibi yüreğimizi yakan olaylarda şüphesiz yaşanıyor. Malum mevsim kış, çok sayıda ihtiyaç sahibi kişi var. Çoğuna gerekli yardım yapılırken bazıları ise kısa süreli de olsa devlet korumasına alınıyor. İki farklı örnek vereceğim şimdi size.

Ankara Valiliğinin yıllardır yürüttüğü kimsesizlere sahip çıkılan bir hayli anlamlı ve özel projesi var. Benim de takdir ettiğim proje bu sene uygulanmayacaktı bu duruma üzülüyordum daha sonra ani bir kararla projenin devam edilmesine karar verildi. Yerinde bir karar alındı çünkü inanın sokaklarda yatıp kalkan ve devletin kucak açmasını bekleyen o kadar çok kişi var ki sormayın gitsin. Onlara illaki devletin şefkatini hissettirmeliyiz

Sosyal devlet anlayışı gereği o kişilere el uzatılması mutlaka gerekiyor. Aksini düşünmek zaten yanlış olur. Gönül ister ki hiçbir vatandaş sokaklara düşmesin ancak hayat bazen acımasız davranıyor ne yaparsınız. Kimsesizlerin kimsesi olan Ankara Valiliğine ben buradan teşekkür ediyorum.

Gelelim 2. örneğimize. Kimsesizlerin kimsesi olurken bazen insan mı ayırıyoruz diye düşünüyorum. Bu da nereden çıktı diyeceksiniz ama galiba öyle oluyor. Hakan Batu adında sürekli gündeme getirdiğimiz bir genç var. Madde bağımlısı maddeden kastım ise bali çekmesi. Bundan başka kötü bir alışkanlığı yok. Ailesi reddetmiş bu çileli yola düşmüş Hakan. Koruyup kollayanı yok. Koskoca Ankara'da sahipsiz kalmış. Bu Hakan neden alınıp da rehabilite edilmiyor neden? İnanın insanın aklı almıyor. Çektiği çileyi dünkü nüshamızda yeniden dile getirtik. Buradan yetkililere sesleniyorum Hakan'a da sahip çıkalım devletin sıcak eli Hakan'a da uzansın. Hep söyleriz ya insanı yaşat ki devlet yaşasın. Böyle üzücü hadiselerle karşı karşıya kalmayalım. Çünkü devletin imkanları oldukça çok ve geniş. Türkiye eski Türkiye değil. 2023 hedeflerimize ulaşmak için bunların da çözülmesi gerekiyor.

***

Havalar iyice soğudu. Ancak bakıyoruz ki sokaklarda yine dilenen küçücük çocukları çokça görüyoruz. Masum bir çocuğun ben kendi isteğiyle bu soğukta dileneceğine ihtimal vermiyorum. Galiba burada çocuklar zorla dillendiriliyor. Bu duruma da biran önce yetkililerin el atması gerekiyor. O masumların sömürülmesine izin vermeyelim.

***

Bu kış ağır bir şekilde geçecek gibi. Ankara'ya pek fazla kar yağmadı ama çevre illerimize dahi epey bir kar var. Soğuktan dolayı etkilenen vatandaşlar Acil servislere akın etti. Onun için herkes kendi önlemini alması gerekiyor. Yoksa bu mevsimde hastalık bile epey bir çetin geçiyor. Benden size öneri bal ve meyveyi sık sık tüketin kolay kolay hasta olmazsınız.

***

Önceki gece Bem Bir-Sen'in İbrahim Keresteci adına düzenlediği ödül törenine katıldık. Geniş katılımlı bir organizasyon oldu. Program epey bir göz doldurdu. Habervaktim olarak bizi de ödüle layık gördüler. Buradan Bem Bir-Sen'in değerli yönetimine ve çalışanlarına teşekkürü bir borç bilirim. Güzel ve anlamlı ödül törenlerinin nicesine imza atmaları dileğiyle...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR