Abdulkerim SOLAK

Abdulkerim SOLAK

Kutlu Olsun Cumhuriyet

Kutlu Olsun Cumhuriyet

Bilindiği gibi Cumhuriyet Bayramı, Türkiye Büyük Millet Meclisinin 29 Ekim 1923'te Cumhuriyet yönetimi ilan etmesi ve bunun anısına her yıl 29 Ekim günü Türkiye'de ve Kuzey Kıbrıs'ta kutlanan bir Milli Bayramdır. Yazımın yayımlandığı tarihin, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na denk gelmesi vesilesiyle, hepimizin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun.

Her yıl, bir önceki yıldan daha fazla coşku ile kutlanmasını istediğim ve ülkemizin farklı noktalarından birbirinden güzel kutlamaların yaşandığı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı çok seviyorum.

Ülkemizin benliğini, geleceğimize bırakılan eserleri ve an olarak yaşadığımız bugüne şükretmemiz gereken çok değerli bir gün olan 29 Ekim’i bir kez daha kutluyorum.

Okullarımızın dolup taşacağı, sokaklarımızın Türk bayrakları ile süsleneceği ve en önemlisi yurt dışından ülkemizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına imrenilmesi gibi daha pek çok gelişme içimi kıpır, kıpır edecektir.

Umarım gelecek yıllarda Cumhuriyet’i anlamak, Cumhuriyet’i anlatmak ve en önemlisi Cumhuriyet’i yaşamak mümkün olur. Türk’ün Türk’ten başka dostu yoktur sözünden yola çıkarak, ülkemize sahip çıkmamız ve ülkemizin şartlarını ve kalkınmasını destekleyecek her masada olmamız gerektiğini bir kez daha vurgulamak istiyorum.

Yaşlısından, gencine; ailesinden, çocuğuna herkesin “kutlu olsun Cumhuriyet” söylemi ile keyifli bir 29 Ekim geçirmesini diliyorum. 29 Ekim 1923’te değil, günümüzde de Cumhuriyet’in varlığını korumalıyız ve korutmalıyız.

Çocuklarımıza, gelecek nesillerimize Cumhuriyet’i en güzel haliyle ve en kutsal hali ile anlatılması en büyük görevdir. Okullarda bu eğitimlerin artırılması ve aile bireylerinin de şirin evlatlarına aktarması en kutsal görevdir.

Cumhuriyet bir defa kuruldu ve sahip çıkılması en büyük görevdir. 29 Ekim 2023 yılı vesilesiyle, Cumhuriyetimizin 100. Yılı kutlanacak. Nice 100. Yılların kutlanması ve kutlanmak için gün ayırt edilmemesi vesilesiyle…

Gelecek yıllara daha güzel Cumhuriyet bırakmak istiyorsak, bugün Cumhuriyete bağlı kalmalıyız ve Türkiye Cumhuriyeti’ni sadece görsel olarak değil, içimizden gelerek kutlamalıyız.

Cumhuriyetin 100. Yılının kutlanmasına yaşamım el verdiğince şahitlik ettiğim için kendimi çok mutlu hissediyor ve bu vesileyle, tekrar kutlu olsun Cumhuriyet diyorum. Gelecek güzel günlere ve daha güzel Türkiye Cumhuriyeti’ne…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
SON YAZILAR