Enes Boyacı

Enes Boyacı

Mehmetçik ve çocuklar

Mehmetçik ve çocuklar

Ülkemizi yasa boğan felaketin üstünden neredeyse 3 hafta geçti. Binlerce vatandaşımız hayatını kaybetti, binlercesi yaralandı ve binlercesi ise evini kaybetti. Arama kurtarma çalışmaları ile bazen mucizelere tanık olduk içimize su serpildi bazen ise cansız bedenlere ulaşıldı canımız yandı. Arama kurtarma çalışmalarının bitmesiyle beraber de enkaz kaldırma çalışmaları başladı. Yıkılan evlerin bıraktığı molozlar dağ gibi yığılmaya başladı.

Deprem bölgelerinde ise hayat devam ediyor. On binlerce insan çadırlarda, konteynerlerde yaşamaya devam ediyor. Kurumlar, kuruluşlar veya bireysel olarak depremzedelere yardım etmeye ve yaralarımızı sarmaya çalışıyoruz. Mehmetçik de afet bölgelerinden ayrılmıyor ve vatandaşlarla yaraları sarmaya devam ediyor. On binlerce vatandaşın yaşadığı çadır veya konteyner kentlerde Türk Askeri bir yandan asayişi sağlıyor bir yandan da vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor.

Mehmetçik’in deprem bölgelerindeki çocuklarla geçirdiği vakit ise cana dokunuyor. Çocukların yüzünde bir nebze tebessüm oluşturabilmek için Mehmetçik bazen onlarla oyunlar oynuyor bazen de onlara oyuncaklar dağıtıp kucaklıyor. Milli Savunma Bakanlığı’nın paylaştığı Mehmetçik ve çocukların videolarını gördükçe insan yüzünde gözü yaşlı bir tebessüm beliriyor. Hepimiz görmüşüzdür bu videoları. Asker abileri gelince onlara koşup sarılmaları, aynı sofrada yemek yiyip doymaları, beraber maç yapmaları…

Bu videoların hepsi cana dokunuyor fakat bir görüntü var ki yaşlı başlı insanları bile çocuk yapıyor. Küçük bir kız çocuğunun dakikalarca Mehmetçik’in omzuna yatıp elini tuttuğu o anlar. Küçük kızın asker abisinin omzunda bulduğu o huzur, elini tutarak hissettiği o güven, Mehmetçik’in gururlu ve duygulu bakışları… Bu duygular tüm şiddetiyle insana geçince gözde yaş, yüzde tebessüm ve yürekte sıcaklık kalıyor.

Türk Askeri deprem bölgelerinde tüm vatandaşların yaralarını sarmaya devam ediyor. Özellikle de çocukların yaralarını sarmak için etkinlikler düzenliyor, sarılıyor vakit geçiriyor. Mehmetçik’in çocuklarla olan bu güçlü iletişimi, sevgi bağı ve kardeşliği hepimize biraz olsun umut oluyor. Çünkü umut bazen çocukların gülüşünde gizlidir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
SON YAZILAR