Alperen Aydın

Alperen Aydın

Müslüman Devlet Liderlerine Açık Mektup - 1

Müslüman Devlet Liderlerine Açık Mektup - 1

Geçtiğimiz aylarda Seyda Muhammed Konyevi Hazretleri “İslam Devletlerinin Liderlerine Açık Mektup” başlıklı bir video yayınladı. Bu video mektubun yazılı hâlini sizlerle paylaşmak Gazze'ye duyarlılığın daha da azaldığı bugünlerde nasip oldu...

Konyevi hazretlerinin bu samimi çağrısını sizlere sunuyorum:

“Ey Müslüman devlet liderleri! Bu mektup Filistin, Gazze‘deki Müslüman kardeşlerimizin maruz kaldığı vahşete karşı Haykırdığınız hakikatleri fiili olarak da bu vahşeti durduracak düşmanın belini kıracak net keskin ve cesur kararlar almanız gerektiğini söyleyen Mümin yüreklerin feryat ve çığlıklarıdır.

Dünyanın hemen her yerinde kalbinde bir parça bile merhamet bulunan Müslim ve gayrimüslim Herkes bu vahşete ve caniliğe karşı Gazze’nin sesi olmaya çalıştı, insani vicdani ve İslami vazifelerini yerine getirmeye devam ediyorlar.

İsrail’in ve onlara destek olan firmaların ürünlerini boykot ederek almıyor ve satmıyorlar bazısı sokaklarda, bazısı sosyal medyada dünyanın en ahlaksız ordusuna sahip İsrail terör devleti ve destekçileri tarafından hunharca katledilen kadın çocuk ve yaşlıların çığlıklarını insanlıktan nasipsiz kör ve sağır olan dünyanın diğer kutbuna ulaştırmaya çalışıyorlar onlar sadece bunu yapabiliyorlar ellerinden gelen budur.

Ey Müslüman devleti liderleri!

Sizler de Filistin hususunda bir şeyler yapıyorsunuz ancak elinde imkan ve gücü bulunmayan halk gibi Sizler de Sadece kelimelerle ve çeşitli sözlerle bu vahşeti dile getiriyor ve kınıyorsunuz halbuki bu vahşete dur diyecek çeşitli imkanlar elinizde mevcuttur bu imkanlar bu zamanda kullanılmayacaksa ne zaman kullanılacak?

Küffarın belli başlı güçleri bir araya gelip kardeşlerimize saldırıyorlar. Sizler de belli başlı güçler toplanıyor fakat savunmaya gücünüz yetmiyorsa öyleyse düşmanı durduracak bu vahşeti engelleyecek başka yöntemler de vardır fakat sanki o yöntemleri hep birlikte uygulamamak üzere anlaşmış gibi bir haliniz var!

Ey ümmetin liderleri lisan-ı haliniz kardeşlerimize yardım etmek ve bu vahşeti durdurma konusunda anlaşmama üzere anlaştığınızı anlatıyor. Sizler de biliyorsunuz ki bu ateşin karşısına geçip bağırmakla o ateş söndürülmez. Sizler düşmana karşı sözlükteki en etkileyici ve en ağır kelimeleri kullanıyor ve en şiddetli kınamaları yapıyorsunuz bu çok güzel görünüyor. Lakin Yahudilerin diplomatları hala aramızda bulunuyorlar, düşmana silah ve mühimmat taşıyan gemiler sizlerin kara sularından ve uluslararası sularda hemen yanı başınızda sallana sallana geçiyorlar yine silah ve mühimmat taşıyan uçaklar sizlerin de izni ile hava sahalarınızı kullanıyorlar. Bütün bunlar yetmezmiş gibi onlara destek veren çeşitli şirketler Müslüman halkın parasıyla onlara mühimmat desteği vermeye devam ediyor sizin ülkeleriniz.

Cihadın bir çeşidi olan savaş mümkün değilse başka cihad yollarını kullanmak lazımdır. Allah azze ve celle, Resuli Ekrem Sallallahu Aleyhi ve Sellem efendimizin hayatından bizlere örnekler vermiştir. Bizler o yolu takip ettiğimiz takdirde Allah azze ve celle’nin izni ve inayetiyle muvaffak oluruz. Böyle bir durumda Müslüman halka düşen görev boykot ise siz İslam ülkesi liderlerine düşen de ambargo uygulamaktır!”

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR