Ali İLKBAHAR

Ali İLKBAHAR

Protesto

Protesto

Filistin'de Gazze'de dünyanın gözü önünde en büyük soykırımın, katliamların yapılması, değerlerin hiçe sayıldığı uluslararası bütün kuralların, sözleşmelerin çiğnendiği, yavruların, çocukların, annelerin, babaların, yaşlıların, büyük Osmanlı'nın adil yönetiminin yıkıldığından beri insani kuralların iptal edilip savaş suçlarının işlendiği normalmiş gibi çare, çözüm, yaptırım, kanun, sözleşmelerin hiçe sayıldığı acı günlere, katliamlarına şahit oluyoruz.

Dünyanın gözü önünde insanların şehirleri, binaları başlarına bombalanırken çığlıkların, feryatların, şehitlerin sayısı bile takip edemeyecek kadar çoğaldığı enkazların altlarından çıkarılan, anne baba diyen kanlar içinde çığlıklar atan çocukları anaları vesselam yaralıları hastane yolunda ambulansları bombalayarak ambulanslarla parçalanarak şehit olan insanlar.

Dünyanın hiçbir yerinde ambulanslara taşınan yaralıların, tekbirlerle kucaklarında ölmesin diye hastaneye yetiştirilenlerin, hastanelerde bombalanarak kitle katliamlarına, soykırımına seyirci olan, hastanede savaş suçlarını itirafı bir tarafa, bu soykırımını destekleyenlere dünya şaşkın şaşkın izlemektedir.

Füzelerin, bombaların her türlü insanlık dışı katliamlardan sığındıkları cami kilise gibi kutsalların bombalanarak katliamlara devamına susan bir karar alamayan uluslararası kuruluşlar neden varsınız? Bebesi, anası, babası, yaşlılar. Müslüman’ı, Hristiyan’ı hangi dinden, ırktan, renkten olursa olsun topyekûn insanlık yok oluyor.

Bir tarafta bu katliamları yapanlara destek verenler, susanlar sınıfta kalmıştır. Katledenler ile Müslüman, Hristiyan, Musevi, hangi dinden, ırktan, renkten olursa olsun bu soykırımına karşı çıkan dünyanın her yerinde milyonlarca insan meydanlarda feryatları soykırımı anlatsa da soykırım bütün hızıyla devam ediyor.

Bu ateşi başlatanlara uluslararası kuruluşlar, devletler, hukuki kuruluşlar kınamadan çözüme geçemiyor.
Camilerin mescitlerin bombalanmasından, kiliselerin bombalanmasından, hastanelerin bombalanmasından dolayı milyonlarca insan ölüyor, sakatlanıyor, yok oluyor. İnsanlık bitiyor.

Hiçbir şey yapamıyorsan saldıran ülkelerin ürünlerini protesto edip paranla bir mermiye dönüşmesini de mi engelleyemezsin? Çığlıklardan, feryatlardan, soykırımdan rahatsız oluyorsan hiç olmazsa ürünlerini boykot edip insan yok olmasına, değerlerin ayaklar altına alınmasın diye ürünleri boykot etmelisin.
Soykırım yapan, onlara destek veren ülkelerin ürünlerini boykot eder almaz isen öz vatanında katliamlarla yok edilen mazlumlar almadığın her ürün sana gelecek bir bombayı, mermiyi engellemiş olursun.

Öldürenlere karşı Müslüman, Hristiyan vesaire dünya ayakta, meydanlarda insanlık, merhamet, vicdan bitmeden; kardeşliğin, barışın ihyasında çığlıklar soykırımlara, kimsesizlere, mazlumlara Allah'ım yardım eyle. Dünya yeniden kurulurken adalet, barış, kardeşlik, merhamet vicdanını hâkim eyle. Sana sığınıyor, sana yalvarıyoruz. Güneşi bekliyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR