Abdulkerim SOLAK

Abdulkerim SOLAK

Ramazan pidesi fiyatı eleştiriliyor

Ramazan pidesi fiyatı eleştiriliyor

2022 yılında 6 TL ile 7.5 TL seviyelerinde alıcı bulan, Ramazan pidesi fiyatları 2023 Ramazan ayında 10 TL seviyelerini gördü. Ülke geneline bakıldığında; Ramazan pidesi fiyatlarının 10 TL seviyelerinde seyredeceği görünüyor. Ayrıca geçtiğimiz gün Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada; Başkent Market şubelerinde 300 gramlık Ramazan pidesi fiyatının 5 TL olacağı bildirildi. Bu sayede Ankara’da 5 TL’ye Ramazan pidesi yemek mümkün oldu.

Elbette herkesin 5 TL’ye Ramazan pidesi alamayacağı da bir gerçek olarak, tekrar karşımıza çıkmış oldu. Her yıl mübarek Ramazan ayı diyerek, sevinç ve mutluluk ile karşıladığımız ve içimizi kaplayan huzurun ülkemizin dört bir yanını sardığı Ramazan ayı için pide fiyatları daha uygun olamaz mıydı diye düşünmüyor değilim.

Yılın 11 ayında genel olarak her fırında; Ramazan pidesi görmeyen vatandaşlarımız, en azından Ramazan ayı nedeniyle satışa çıkarılan Ramazan pidesi tadabilirlerdi diye düşünüyorum. Ekmek fiyatlarının en az 5 TL seviyesinde yer aldığı ve çeşit ekmeklerin 6 TL, 7 TL, 8 TL, 10 TL ve 12 TL seviyelerinde seyrettiği günümüzde; en azından Ramazan pidesi fiyatları sabit fiyat üzerinden satışa sunularak, her kesimin 5 TL seviyesinde Ramazan pidesi satın alması kolaylaştırılabilir diye düşünüyorum.

Elbette bu fikrimi birkaç yerde dile getirdiğimde, aylık bazda para harcanan kalemleri sıralayanlar oldu. Pideye para mı veremeyecekler diyenler dahi oldu. Ama benim düşüncem bu olsaydı zaten, elbette pide fiyatlarının 10 TL’de sabit kalmasını ister, ülke genelinde 5 TL’ye satılmasını savunmazdım.

Amaç pahalılık veya satın alamama durumu değil; aksine Ramazan sevinci her anlamda yaşamak ve yaşatmak vurgusunu yenilememdi. Ama bu da sanırım böyle olmayacak ve Ramazan pidesi fiyatları değişmeyecek bir gerçek olarak, fırınlarda yerini alacak.

Ramazan’ın ülkemize ve milletimize; sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini temenni ediyor. Gelecek nesillere aktaracağımız bol, bol güzel anımız olmasını diliyorum. Bu vesileyle; büyüklerimin ellerinden öpüyor, küçük kardeşlerimi sevgiyle kucaklıyorum.

Rabbim nice Ramazan aylarında hep beraber olmamızı nasip etsin, mutlulukla beklediğimiz Ramazan ayının şerefiyle, Bayramlarda bizleri birbirimize kavuştursun inşallah.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR