Samet CAN

Samet CAN

Sabrımızı zorlayanlar

Sabrımızı zorlayanlar

11 ayın sultanı olan bir Ramazan ayını daha uğurlamaya hazırlanıyoruz Cuma günü hep birlikte Ramazan Bayramımızı kutlayacağız. Tüm Müslümanların genellikle ibadetle meşgul oldukları ve kötü alışkanlıklarından uzak durmaya çalıştıkları bu ayda Türk milletini bu manevi havadan uzaklaştıracak birçok hadise yaşandı.

Daha Ramazan ayının ilk günlerinde Türkiye’nin Atina Büyükelçiliği binlerce Türk’ün katledilerek Yunanistan’ın kurulduğu 25 Mart Yunan Bağımsızlık Günü’nü kutlayarak sabrımızı sınamaya başladı. Daha sonralarında seçim atmosferiyle bölücüleri kapma yarışı başladı. Kimin bölücüsü daha terörist, kiminki daha düzgün tartışmaları eşliğinde oruçlarımızı tuttuk, iftarlarımızı açtık. Milletvekili aday listelerinin açıklanmasıyla da bu sefer Türk milletinin vekili olmak gibi şerefli bir görevin şerefsizlerce nasıl paylaşılmaya çalışıldığına şahit olduk. Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun katiline burs veren, katilin ailesiyle de oldukça içli dışlı olan birinin milliyetçi olarak pazarlanmaya çalışılan bir partiden aday yapıldığını görerek sabır çekmeye devam ettik. En sonunda ise bugünkü hal ve tavırlarıyla kendi geçmişini tekzip eden buna rağmen dünün hatırına kendilerine edilen hürmeti birilerine kanalize olmak için kullanan, sekülerlik adı altında Türk milliyetçiliğini köksüzleştirmeye çalışanlara canhıraş destek olmak için sıraya giren ismi büyük kendi küçük insanları gördüğümüzde ise sabrımız çoktan taşmıştı.

Hepi topu 29 gün… 29 gün adam gibi durmayı beceremediler. Sadece 29 gün rahat dursalar da en azından samimi bir şekilde ibadetlerimize yönelmemizi engellemeseler yine yeterliydi ancak yaşlarına başlarına, makamlarına mevkilerine bakmadan kendilerine hak ettikleri hakarete varacak sözleri söylememiz için ellerinden geleni yaptılar. “Amaca giden her yol mübahtır.” diyen Machiavelli bu fırıldakları görse ayağa kalkar, hürmet ederdi. Birilerine muhalif olmak, başka birine kanalize olmak anlamına gelmemeli. İnsan bazen de köşesine çekilip kalan ömrünü şerefli bir şekilde bitirmeye çalışmalı. Oradan buradan alınan ihaleler, şerefli bir hayata tercih edilmemeli.

Önceki ve Sonraki Yazılar
SON YAZILAR