Furkan Cansever

Furkan Cansever

Seçim Hazırlıkları

Seçim Hazırlıkları

Türkiye Cumhuriyeti tarihinin önemli yerel seçimlerinden bir tanesine daha hızla ilerlemekteyiz. Seçime girecek partilerin adaylarını açıklamalarıyla beraber seçim çalışmaları hızlanmış, partiler adaylarını halka tanıtmak için aday tanıtım organizasyonlarına başlamıştır.

Yıllardır seçim öncesinde yapılan bu tanıtım organizasyonlarında ne yazık ki partilerimiz kendilerini pek fazla geliştirmemişlerdir. Bildiğimiz üzere siyasi partiler il, ilçe ve mahallelerde seçim merkezleri oluşturarak halk ile iç içe olmayı tercih etmektedirler. Yıllardır kendi bölgelerini bayraklarla donatıp, süsledikleri araçlar ile parti şarkıları çalarak sokaklarda gezmektedirler. Seçim denildiği zaman insanların aklına ne yazık ki bu iki tanıtım gelmektedir. Şahsi düşüncem kimse bu asılan bayraklara ve yüksek sesli müziklere bakarak oy tercihini kullanmadığı veya değiştirmediği yönündedir.

Asılan bayraklar sokakları görsel açıdan kirletirken, yüksek sesli müzik yayını yapan araçlarda ne yazık ki ses kirliliğine neden olmaktadır. İnsanların artık bu iki tanıtım organizasyonundan sıkıldığını düşünmeke beraber, partilerin bu konuda bir gelişim gösterememesi de oldukça düşündürücüdür.

Asılan bayrakların maliyeti, araçların kullandığı yakıt giderleri hesap edildiğinde çok yüksek rakamların telaffuz edileceği şüphesizdir. Ülkemiz ekonomik olarak zor günler geçirirken, partilerin bu dönemde aldıkları seçim yardımından fedakarlık yapmaları, devletimize ve milletimize desteklerini göstermeleri halkımız üzerinde daha etkin rol oynayabilirdi.

Dijital ortamın bu kadar geliştiği, herkese ulaşabildiği bir dönemde artık siyasi reklamlarında bu yöne doğru kayması kaçınılmaz bir son olacaktır. Elbette ki sokakta bulunmak, halk için göz önünde olunması önemlidir. Bu yönde aday tanıtım broşürleri dağıtılabilir, reklam afişleri asılabilir. Ancak partilerimiz bu konuda kendilerini geliştirmeleri şarttır. Nitekim ülkemizi yönetmeye talip olan bu kurumların her alanda kendini geliştirmesi ülkemizin faydasına olacaktır.

Yaklaşan yerel seçimlere katılacak tüm adaylara başarılar diliyor, vatanımıza ve milletimize faydalı olacak, kendisini her alanda geliştirmiş, ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesine ulaştıracak adayların kazanmasını temenni ediyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
SON YAZILAR