Abdulkerim SOLAK

Abdulkerim SOLAK

Seçim İkinci Tura Kalmasaydı

Seçim İkinci Tura Kalmasaydı

14 Mayıs 2023 tarihinde Pazar günü gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimleri, 64 milyon 190 bin 651 seçmenden 55 milyon 762 bin 065'i sandık başına gitti ve seçim bu şekilde tamamlandı. Yüksek Seçim Kurulu tarafından açıklanan verilere göre, yüzde 88,92 oranında büyük bir katılım ile demokrasi şöleni yaşandı.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından açıklanan kesin olmayan seçim sonucuna göre; Recep Tayyip Erdoğan yüzde 49,50 oranında oy aldı. Recep Tayyip Erdoğan’ı sırasıyla; yüzde 44,89 ile Kemal Kılıçdaroğlu, yüzde 5,17 oranı ile Sinan Oğan takip etti.

Bu oranlara bakıldığında, yeterli çoğunluk sağlanamamasından dolayı, Türkiye tekrar seçime gidecek. 28 Mayıs 2023 tarihinde Pazar günü ikinci tur seçimleri yapılacak.

Sadece Milletvekili seçimleri tamamlandığından dolayı, Cumhurbaşkanı seçimi ikinci tur da tekrar yapılacak.

Bana göre 14 Mayıs seçiminin kazananı yüzde 5,17 oy oranına sahip Sinan Oğan oldu. Stratejik ve planlı bir çalışmanın nasıl meyvesini verdiği bu seçimde görülmüş oldu.

Bu yaşananlara bakınca; keşke seçim ikinci tura kalmasaydı demekten kendimi alamıyorum. İnsanlarımız; siyaset, parti propagandaları, meclis açıklamaları ve soru önergelerine verilen kararlardan dolayı yeterince yoruldu ve sıkıldı.

Seçimin kazananı her kim olursa olsun, ilk turdan bitmeliydi diye düşünüyorum. İki hafta sonra yapılacak seçimin heyecanı, insanlarımıza iyi gelmeyecek ve aksine yaralayacaktır. 5 yıl Cumhurbaşkanı görev süresi göz önüne alındığında, 2 haftalık bir gecikme büyük bir zaman kaybı olarak kendisini göstermektedir. Ülkemizin zaman kaybetme lüksü olmadan, çalışmalarına ve araştırmalarına tüm hızıyla devam etmesi gerekmektedir.

Seçimin ikinci tura kalmasından dolayı insanlar birbirine girmekten geri kalmıyor. Özellikle sosyal medya ve halk arasında atışmalar, kavgalar, küfürleşmeler havada uçuşuyor. Seçim ilk turda tamamlanmış olsaydı eğer, süreç uzamayacaktı. Yani ikinci tur seçimlerinin kavgası; senci veya benci olarak değil, kazanan veya kaybeden olarak konuşulacak ve ülke yaşantısı yeni bir düzene başlayacak veya kaldığı yerden devam edecekti.

Ama durum böyle olmadı. Herkes Erdoğan veya Kılıçdaroğlu atışması yaparken, Muharrem İnce’nin seçimden çekildiği bir ortamda Sinan Oğan’ın kendini göstermesi; adeta heyecan yarattı. Umarım ikinci tur seçimlerinde ülkemizin ve milletimizin geleceğine ışık tutacak güzel bir karara varılır. Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan ve ekibinin istekleri ve taleplerine göre verilecek karar seçim sonuçlarına direkt etki edecektir.

Vatandaşlarımızı, demokrasi şöleni yaşanması tekrar, tekrar oy vermeye davet ediyor ve seçimin ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR