Vahit Aldı

Vahit Aldı

Siyaset kazanı kaynıyor

Siyaset kazanı kaynıyor

Seçimlere sayılı saatler kaldı. AK Parti iktidarına son vermek isteyen muhalefet adeta canla başla çalışıyor. Vaatler, ortaklıklar, bakanlıklar, müdürlükler derken Kılıçdaroğlu kazanmadan makamları dağıtmış durumda. Hemen her anlaşmada makam verdiği iddia edilen millet ittifakının kazandıklarında ne olacağı merak konusu oldu.

Hiçbir zaman bir araya gelmeyecek partiler bu dönem seçimler için gözünü kapattı. HDP’nin desteğinden Zafer Partisi’nin desteğine Deva Partisi’nden İYİ Parti’ye siyaset tarihinde adeta görülmemiş bir ortaklık söz konusu…

Erdoğan’ın kaybetmesi için yapılan ortaklıklar korkutmaya başlar bir hal alırken vatandaşların bu duruma karşı tutumu anketlere yansıyor.

Son anketlerde 20-21 Mayıs 2023 tarihlerinde gerçekleştirilen araştırma kapsamında, 34 ilin merkez dâhil 108 ilçesine bağlı 154 mahalle ve köyünde 3607 kişiyle hanelerinde yüz yüze görüşüldü.

KONDA Araştırma, 28 Mayıs Cumhurbaşkanı Seçimi'ne ilişkin son anketini abonelerine gönderdi. Araştırmaya göre kararsızlar dağıtıldığında Erdoğan'ın oy oranı yüzde 52,7, Kılıçdaroğlu'nun oy oranı yüzde 47,3 oldu.

Muhalefetin Erdoğan düşmanlığı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2012’de paylaştığı tweet adeta günümüze ışık tutar hale geldi.

Erdoğan, Eylül 2012’deki “Bu ülkede kimi muhalefet partileri “düşmanımın düşmanı, dostumdur” anlayışı ile hareket ettiler hala da bu anlayışla hareket ediyorlar” twertine bakılacak olursa günümüzde Deva, Gelecek, İYİ, HDP, Zafer, Demokrat, Saadet partilerinin bir araya gelmesini açıklıyor.

Halk kimden yana

Muhalefetin Erdoğan’a karşı kinini halkın nasıl karşıladığını, halkın kime ders vereceğini görmek dileğiyle…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR