Ali İLKBAHAR

Ali İLKBAHAR

Tek yürek

Tek yürek

Depremin ilk gününden itibaren Türkiye tek yürek olmuş. Devletin bütün kurumları, imkanları ile ne gerekiyorsa yaraları sarmak için yapılmaktadır.

Türkiye canlara can olmuş ne imkanı varsa gün bugün deyip varlığını imkanını veriyor. Yapılanlar yurt içinde dışında takdir ve hayranlıkla karşılanıyor.

Devlet; misafirhane, yurt vs. ne varsa tamamını depremzedelere tahsis etti. İlaveten otellerden vs. hala devam ediyor. Çadırlar prefabrikler devam ediyor.

Kapitalist ruhsuz zengin daire sahipleri acıları fırsat bilip bu destek benden olsun diyeceğine 1.500 2.000TL olan kira ücretlerini deprem düşkünü merhamet zamanı yardımlaşma zamanı kiraları sadece depremzedelere değil fırsat bu fırsat deyip 8000den 20000e kiraları arttırıyor.

Yeni evlenen çocuğuna kiralık eski bir sıradan yeri 8000TL zorla kiraladılar. Ne aylık alıyorsunuz diye sordum 10.200TL dedi. 800TLlik yerler 8000 olmuş.

Bir taraftan depremin acıları yetmiyormuş gibi kira yüksekliği insanların canlarından bezdirdiler.

Bir tarafa neyi varsa o benim kardeşim bana düşer deyip ne gerekiyorsa, diğer taraftan da kira paraları ile huzuru bozanlar çaresizlere zulmedenler fırsat düşkünleri

Devletin bina inşaatı müteahhitlikle ne işi var diyordum. Özür az bile yapmış. Çare hızlandırma zamanı. Yaraları saranlara dualar fırsat düşkünlerine ne diyeyim milletimin vicdanına devletimin yasal çarelerine güveniyorum.

Diğer taraftan da bu fırsat düşkünleri merhamet, vicdan yoksunları ilk gününden itibaren devletin bütün kurumları AFAD, Kızılay, valiler, kaymakamlar, jandarma, polis milleti ile tek vücut olmuş görevi başında acıları sarıyor. Deprem yerine hiç gitmeden acıları, çığlıkları, fedakarlıkları gidip görmeden nasıl olur da deprem bölgesinde devlet yok diyebiliyorlar. Bu kadar da yürekleriniz taşlaştı, nasıl oldu. Gözleriniz kör kulaklarınız sağır oldu. Sıkılmadan milletin yanında soğukta halkına hizmet eden devleti ve kurumları halk dua ederken, Dünya hayran hayran överken siz kimsiniz

Sporun heyecanlı anında hangi kafayla hükümet istifa diye insanları bağırtıyorsunuz? Yoksa kardeşlerimizi olduğu yerde olsun diyor da onun için ilk gününden itibaren aziz milletin yanında çare olması için mi? Kimin adına hükümet istifa diye bağırttırıp sporun beyaz sayfasını kirletiyorsunuz?
Çocukluğumdan beri Lefterin hayranı ile başlayan hayranlığın doruk noktasında devlet düşmanlarının slogan attırılmasına göz yumulduğundan kulübümün taraftarlığını bırakıyorum.

Yaşasın Türkiye, Yaşasın milli takım!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR