Ali İLKBAHAR

Ali İLKBAHAR

TEKNOFEST

TEKNOFEST

Her kesimin en önemli konuları evlatlarımız ve geleceği emanet edeceğimiz gençlerimiz. Sohbetlerin arasında en popüler olanı. Gençliğimiz, evlatlarımız.

Basından, TV'lerden, sanal dünyadan vesaire örnek alınan da var. Ne olacak, nasıl olacak gibi endişelerin taşındığı gençliğimiz.

Öyle gençliğimiz var ki karar alamayan, ben böyle olmalıyım diye kararının arkasında duramayan ve sanal dünyasının tesirinde, grubu nereye giderse sürüklenen, nereden gelip nereye gittiğini bile düşünmeyen, derdi olmayan, yaşayamayan, özgürlüğünün peşinde. Kendinin tarihine, kültürüne, değerlerine saygılı, bağlı, onu yaşayan olmadığı için başka ülkeleri taklit etmek, kendini inkâr etmek, esaslı Avrupalılaşacağız diye bizi ortada koyanların şikayetçi olduğu gençlik.

Bir de yaradılışını, yaradanını bilen, geçmişiyle ders alan, nereden geldiğini nereye gideceğini bilen, kul olmanın onur ve şerefini yaşayan, sayısız sayamadığı nimetlere şükreden, saygılı, haklarına razı, haksızlığa karşı, kendini bugün bugün geleceğe hazırlayan, övüneceğimiz, emanet edeceğimiz, yeni dünya gençliği. Olumsuzlukları iyi tespit eden, yanlışlara yanlış diyebilen, doğrunun örnek nesli. Yükleri omuzlarında olduğunun farkında, emin adımlarla yürüyen gençlik.

Bir de yaradılışının dışında, hesap vereceği hayatına isyan eden, doğallığının yapısını zorlayan, çaresizlik içinde, pişman olduğunda da bataklığın acıklı halinde çırpınan Lüt Kavmi gibi sonuçları hayranlık duyan, her şeye hayır diyen, tarif edemediği kendini de savunamayan gençlik. Düşmanın eserinden gülüp geçen gençlik. Kendini bu karanlıklara götürenleri bile izah edemeyen, mutluluğun, kul olmanın aydınlığına beklediğimiz gençliğimiz.

Bir de Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali Teknofest'in içinde görev alan gençlik. Akın akın her gün ülkemi, yeni dünyaya hazırlanan milyonların gururu, sayıları her gün büyüyen gençliğimiz.

Dün çağ kapatıp yeni Çağ açan atam Fatih Sultan Mehmet Han’a o gün insanlar güvenmiş, bugün kendisi ve eserleri ile gurur duyuyorsak. Eserlerinden bile rahatsız olanlar olduğu gibi. Bugüne bile ışık tutan, komutan, ilim adamı, 7 dil bilen dünya lideri, gurur kaynağımız, atalarımız. Bugün de gurur ve örnek atamızdır.

Atalarımız atam diyen insanlığın huzur barışı için örnek kul olan yeni neslin de duacısıyız. Yeni dünyanın kurulmasında yeni görevlerin beklediği mazlumların, çaresizlerin, yetimlerin ümidi gençlik yolunuz, bahtınız, başarınız daim olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR