Furkan Cansever

Furkan Cansever

Türk Futbolu

Türk Futbolu

Türk futbolu senelerdir yaşadığı kaos ortamından ne yazık ki bir türlü çıkamamış, ardı arkasına gelen başarısızlıklara rağmen kimse sorumluluğu üzerine almamış, bulundukları koltuklarda oturmaya devam etmişlerdir. Türk Milleti’nin büyük bir çoğunluğu futbolu severek takip ederken, hayatın zorlu şartlarında bir çok kimsenin belki de tek sosyal aktivitesi, tek mutluluk kaynağıdır futbol. Ancak başarısız yöneticilerin varlığı sebebiyle bu insanlar artık futboldan zevk almadığı gibi bir çoğu da takip etmeyi bırakmıştır.

Avrupa’da alt liglerde bile stadyumlar ağzına kadar dolu iken ülkemizde birkaç takım harici stadyumunu dolduran şehir yoktur. Elbette ki bunun en önemli sebeplerinden bir tanesi “passolig” denilen uygulamadır. Futbol severlerin başına bela olan, zorlu ekonomik şartlarda maça gitmek isteyen insanlara ekstra yük olan bu uygulamanın bir an önce kaldırılması şarttır.

Futbol’un içinden gelmeyen insanların, yalnızca kendi markasını, ismini büyütmek için kulüplerin başına geçmesi, gereksiz harcamalar, altyapı takımlarına verilemeyen destek, TFF’nin başına geçen yöneticiler içinde geçerli olmak üzere, Türk futbolunu bataklığa sürüklemiştir. İçinden çıkılamaz bir hal almıştır. Ne yazık ki senelerdir TFF’nin başına aldıkları emirle geçen yöneticiler Türk futbolunu yönetememiştir. Bu durum mevcut yönetim içinde geçerlidir.

Cumhuriyet’in yüzüncü yılında oynanacak olan Süper Kupa finali, cumhuriyetimizin başkenti Ankara’da oynanması gerekirken, maddi çıkarlar sebebiyle Suudi Arabistan’a alınmıştı. Ülkenin büyük bir kısmını desteklediği Galatasaray ve Fenerbahçe arasında oynanacak bu mücadele öncesinde Arapların sergilediği tavır Türk Milleti’nin tepkisine neden olmuştur. Maçtan önce açılması istenen Mustafa Kemal Atatürk posterine izin verilmemiş, stadyuma Türk bayrağı sokulmamıştır. Para için Türk Milleti’nin kutsal değerlerini aşağılatan TFF yönetimi artık sorumluluğu üzerine alıp istifasını vermelidir. Ancak istifa etme gibi bir yetkilerinin olup olmadığı o zaman belli olacaktır.

Mustafa Kemal bu ülkenin kurucu lideridir. Yedi düvele karşı başlatılan mücadelenin başkumandanıdır. İstiklaline aşık Türk Milleti’de Mustafa Kemal’in izinden gitmiştir ve izinden gitmeye de devam edecektir. Ay Yıldızlı bayrağımız bizim bağımsızlık sembolümüzdür, milli değerimizdir. Kimse hiçbir şekilde el uzatamayacaktır.

Ne yazık ki Türk’ün Türk’ten başka dostu olmadığını tarih tekerrür ederek bizlere her defasında göstermektedir. Ancak bu yaşanılan olaylardan ders çıkardığımız söylenemeyecektir. Bir ailenin tekelinde olan ülkeden, medet ummak, milli değerleri pazarlık haline getirmek büyük bir gaflettir. Sorumluların istifası, yerlerine geleceklerin de hatalardan ders çıkarması şarttır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
SON YAZILAR