Enes Boyacı

Enes Boyacı

Türkiye tek yürek

Türkiye tek yürek

Yaklaşık 2 hafta önce 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli olmak üzere 10 ilimiz yıkıcı bir deprem ile sallandı. Bu üzücü olay ‘Asrın felaketi’ olarak adlandırılırken, depremzedelere destek amaçlı gerek yerel gerek ulusal anlamda yardımlaşma ve dayanışma ruhunu ortaya çıkardı. Depremden etkilenen depremzedeler için düzenlenen ‘Türkiye Tek Yürek’ bağış kampanyasıyla da ülkemizdeki insanların ne kadar yardımsever olduğunu özellikle gönderilen mesaj sayılarıyla görmüş olduk. Bu şuur ve inanç sayesinde milyonlara ulaşan sevgimizi tüm dünyaya da aşıladık. Dört bir yandan gelen yardımlar tüm dünya medyasında yer aldı.

Türkiye Tek Yürek adıyla yapılan bağış kampanyasının ardından tabi ki birçok insan teşekkür ederken, hala bazı insanların da destek yayınını bile provoke etmeye çalıştığını gördük. Öte yandan ise ülkemizin neredeyse tamamının kenetlendiğini ve kardeş olduğunu da gördük. Birçok insanın fanatik bir şekilde takip ettiği baş düşmanları olarak görülen futbol kulüpleri bile yan yana gelip bayrak salladı. Trabzonspor maçında herkes kardeş oldu birlikte depremzedeleri andı.

Bizler bir olursak, bütün olursak kopmayız. İşte bu inançla 7’sinden 70’ine 1 liradan 1 milyonuna kadar az çok demeden elimizi taşın altına koyuyoruz ve koymaya da devam ediyoruz. Enkaz altında yıkılan hayallerimizi, umutlarımızı yeniden yeşertmek için elimizden gelenin fazlasını yapmaya gayret ediyoruz.

Yaşanan bu büyük depremlerin ardından tüm Türkiye olarak içimiz yanıyor. İnsanların destek olabilmek adına ellerinden geleni yaptığını ve kenetlendiğini görüyoruz. Keşke hayatımızın her evresinde ülkece bu kadar bir, bu kadar bütün olabilsek.

Yapılan bu organizasyon ve diğer yardımlar sayesinde belki de birçok depremzede için yeni bir umut yeni bir başlangıç olacak. Yapılan en ufak bir yardım eğer bir çocuğun yüzünde tebessüm oluşturacaksa ne mutlu o desteği verene. Depremde hayatını kaybeden insanlarımıza Allah’tan rahmet, yaralananlara da acil şifalar diliyor, kenetlenen Türkiye'nin varlığını sürdürmesini temenni ediyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
SON YAZILAR