Buket Beslen

Buket Beslen

Yaralarımızı “Omuz Omuza” saracağız

Yaralarımızı “Omuz Omuza” saracağız

Yaklaşık 1 ay önce Kahramanmaraş’ımız 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde 2 depremle sarsıldı ve 10 ilimizde büyük yıkımlar oluştu. 10 ilimizi yaralayan depremlerde 45 bin 89 vatandaşımız hayata gözlerini yumdu. AFAD’tan edindiğim bilgilere göre ülkemizde depremin yaşandığı 6 Şubattan bugüne kadar toplamda 11 bin 20 artçı sarsıntı yaşandı ve halen artçı sarsıntıların devam edecek olması öngörülüyor.

Ülke olarak zor bir süreçten geçerken her birimizin soluklanma ve dinlenme ihtiyacı da ortaya çıkıyor. Depremden etkilenen kardeşlerimizin zor günlerinde ‘yanında olduğumuzu’ hissettirerek; askerinden polisine, arama kurtarma personellerinden sivil toplum kuruluşlarına, il ve ilçe belediyelerinden gönüllülere kadar yedisiyle-yetmişiyle bir bütün olduğumuzu gösteriyor büyük bir gayretle yaraları sarmak için çalışıyoruz.

“Asrın Felaketi, Yüzyılın Depremi” olarak adlandırılan bu üzücü depremlerin izlerini kolay kolay silemeyecek olsak bile açılan yaralara merhem olmak için çabamızı sürdürüyoruz. Depremden etkilenen afetzedelerimizin sadece bugününü değil yaraları sarılana kadar, yeniden eski yaşantılarının kapısını aralayana kadar her anlamda destek vermeye devam ediyoruz. Bu çerçevede ‘Gün birlik olma günü’ diyerek başlatılan yardım kampanyalarıyla çok güçlü bir millet ve devlet olduğumuzu da gösteriyoruz.

Bizler ülke olarak yardımlaşma ve dayanışma ruhu güçlü olan, başımıza gelen her kötü olayda çözüm süreçlerine odaklanarak çalışmayı sürdüren, pes etmeyen, terk etmeyen bir milletiz. Yerel ve uluslararası boyutlara ulaşan yardım kampanyalarımızla da bunu yakından gösterdiğimizi düşünüyorum. TV’larımızda bizzat izleme şansı elde ettiğimiz “Türkiye Tek Yürek ve Omuz Omuza” yardım kampanyalarıyla tarihe imza attık ve bizim bizden başka dostumuz olmadığını gösterdik.

Yaklaşık 2 hafta önce TRT1, ATV, FOX, Kanal D, Kanal 7, Show TV ve TV8 başta olmak üzere yurt içi ve yurt dışından 213 televizyon kanalı ile birlikte “Türkiye Tek Yürek” adı altında ortak canlı yayın yapılarak depremden etkilenen depremzedelerimiz için bağış kampanyası düzenlenmişti. Düzenlenen kampanyada ise toplamda 115,5 milyar TL toplanmıştı.

Depremzedelerin yaşamını kolaylaştırmak için herkesin seferber olduğu bağış kampanyalarının bir benzeri ise 2 gün önce yaşandı. Türkiye Futbol Federasyonu’nun önderliğinde TV8’de Omuz Omuza yardım kampanyası düzenlendi ve tüm spor camiasının önde gelen isimleri bu kampanyada yerini aldı. Tüm futbol camiasının deprem mağduru kardeşlerimiz için bir araya gelerek kenetlendiği gecede ise toplanan bağış miktarı 845 milyon TL’yi aştı.

Sonuca odaklandığımızda ise bu gibi gün ve gecelerin devam etmesini diliyor, birliğimizin ve bütünlüğümüzün hiç solmadığı yarınlara birlikte kucak açmayı temenni ediyorum. Bu vesileyle yeniden depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, geride kalanlara sabır ve baş sağlığı, yaralı olanlara da acil şifalar diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
SON YAZILAR