Ali İLKBAHAR

Ali İLKBAHAR

Yeni nesil

Yeni nesil

Çanakkale’de birleşen Avrupalı devletler Haçlılar bir oldu bütün güçleri ile Avrupa merkezli düşmanlar, atalarım dedelerim Osmanlı’ya saldırdılar. Bitti dedikleri atam Osmanlı’nın iman dolu göğsüne çarpınca, Osmanlı çavuşunun topuyla Osmanlı’nın zaferi ile ya denizlere gömüldüler ya da arkalarına bakmadan kaçtılar. Ortaöğretiminden dedelere bacılara analara Osmanlı Çanakkale destanını yazdı. Avrupalı hezimete uğrayıp geriye bakmadan gitti.

Ne olduğu anlaşılmadan Çanakkale destanları varken kahramanları kenara çektiler Avrupalılar İstanbul’u işgal etti.

Küllerinden dirilen milli mücadelenin kahramanları Maraş’ta, Antep’te Anadolu’nun dört bir yanında Sütçü İmamlar, sayısız kahramanlar Anadolu’dan İngiliz vs. yani Avrupalıları geri püskürttü, Yunana öyle bir ders verdi ki arkasına bakmadan kaçtı. Hiç dostluğuna güvenilmeyen yine son olarak milli mücadelede mağlup oldu. Anadolu aç açık çarıklı imanla, heyecanla Avrupalı saldıranları Akif’in Anadolu’yu karış karış dolaşarak Anadolu’yu milli mücadeleye hazırladılar. Anadolu Osmanlı paşası, askerleri imanları ile ölümüne kazandı.

Hacıbayram’da dualarla Ulus’ta cumhuriyetimiz kuruldu. Ayakta defalarca okunan İstiklal marşı okunarak tüyleri diken diken eden üstün vatan sevgisi Allah aşkı imanı kahramanlık destanı kabul edildi.
Selanikten gelenlerin sözde yardımları İsviçre kanunlarından, Alman, Fransız vb. kanunlarından esinlenilerek cumhuriyetimizin kanunları kuruldu. Çanakkale’de saldıran, İstanbul’u işgal eden, Anadoluya saldıran Avrupalıların kanunlarını alarak gazilere, şehitlerin çocuklarına, dağılan atalarımın Osmanlının topraklarında işkence talan yağma yapanları camileri yıkanları örnek almamızı istediler. Yeni bir dönem başladı “Avrupalılaşmak”

Dünyanın hiçbir yerinde görülmemiştir vatanına saldıran, işgal edenleri örnek almak. Yeni dönem inkarın başladığı, inkar ve yeniden yapılanma diye Avrupalılaşmak için her türlü gayret gösterildi.
Okullarda ilk, orta, lise, üniversite sanatta her alanda yeni nesil Avrupalılaşmak için başta öğretmenlerin gayretleri milli ve yerli ne varsa yobazlık denildi.

Avrupalı gibi yaşamak inkarın adı Avrupalılaşmak oldu.

Milli ve yerli neyimiz varsa bizi biz yapan değerleri teker teker kaybederken suçlular bile, anneler babalar evlatlarını ellerinin altından kaydığında sözde çağdaş diye modern diye inkarının içinde boğulmaya başladı.

Sonra da Avrupalılaşacağız diyenlerin evlatlarından şikayetçi olması. Değerlerinden özgürlük, kendi değerlerini inkar etmesi, manevi değerlerinden Avrupalılaşacağız diye dalga geçip Avrupalılaşmak modern olmak yolunda yürürken yavruların o bunalımda, bataklıkta çırpınırken elinden tutup çıkaracağına baktı kendi Avrupalılaşmış verecek bir şeyi kalmamış.

Yeni nesilden Avrupalılaşacağız diye boşu boşuna ortaya koyanlar. Çocuklarımız değişti, bozuldu ne oldu diye dertlenemezsiniz.

Yeni nesilden önce o nesle ille de Avrupalılaşacağız diye kapıları açıp içeri alanlar çocukları kaybolduğunda da şikayet etmesinler.

Esas şikayet edilecekler yanlış yol “Avrupalılaşmak” yolunu gösterenlerdir.

Çözüm yerli ve milli değerlerdir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR