Şule Nallı

Şule Nallı

Zamanı Verimli Kullanma Yolları

Zamanı Verimli Kullanma Yolları

Zaman, soyut ve sabit bir kavramdır. Zamanı geri alamaz, durduramaz ve değiştiremeyiz. Bazı günleri kısa, bazı günlerin uzunmuş gibi hissetmemizin sebebi tamamen günü ne kadar verimli kullandığımızla ilgilidir. Zamanı ölçmek için gün içinde yaptığınız işlerin toplamına bakabilirsiniz. Yapmanız gereken işin 1 saat ya da 1 ay içinde tamamlanması gerekse de zamanı verimli kullanmak için planlamanızı doğru yapmalısınız.

Zamanı doğru kullanmanın yollarından biri ajanda kullanmaktır. Ajanda tutarak, yapılacak ve yapılan işleri not alarak zamanı doğru yönetebilirsiniz. Böylece yapılması gereken hiçbir işi de atlamamış olacaksınız.

Erken kalkan yol alır.” Sözünü atalarımız boşuna söylememiş. Zamanı iyi kullanmanın yollarından en önemlisi güne erken başlamaktır. Öğlen olmadan birçok işinizi halledebilir böylece kendinize daha fazla vakit ayırabilirsiniz. Zamanı doğru yönetmek için güne erken başlayın. Zamanı doğru kullanmanın yollarından biri de yapılacak işleri listelendirmenizdir. Etkili zaman yönetimi için acil işlerinizden başlayarak yapılacakları sıralandırın. Böylece hangisine önce başlayacağınızı düşünerek zaman kaybetmeyeceksiniz.

Cep Telefonu Kullanımınızı Sınırlandırın!

Cep telefonu kullanımı günümüzde bir bağımlılık haline geldi. Eğer böyle bir bağımlılığınız olduğunu düşünüyorsanız zamanı verimli kullanmak için cep telefonu kullanımınızı sınırlandırmanız gerekecek. Gün içinde kendinize saatler belirleyin ve bu saatler dışında sosyal medyada ya da internette dolaşmayın. Başlangıçta bu saatleri biraz daha sık koyabilir, zamanla arayı açabilirsiniz. Cep telefonu detoksunun size ne kadar zaman kazandırdığına inanamayacaksınız.

Güne Enerjik Başlamak İçin Uykunuzu Alın!

Zamanı doğru yönetmek istiyorsanız enerjik olmanız gerekiyor. Bu da kaliteli bir uykuyla doğru orantılıdır. Zamanı doğru kullanmanın yollarından biri güne uykunuzu almış bir şekilde başlamanızdır. Yeterli uyku uyumamışsınız yapılacaklar için gerekli enerjiyi bulamayacak, kendinizi yorgun hissedeceksiniz.

Yıl da ay da hafta da gün de değiştirilemeyen rakamlardan oluşuyor. Bu rakamları değiştiremezsiniz fakat onların hızını değiştirebilirsiniz. Bu da ancak saatlerinizi nasıl harcadığınıza bağlı. Zamanı doğru kullanmanın yollarını bilirseniz, gününüzü dolayısıyla hayatınızı daha verimli bir hale getirebilirsiniz.

Zaman bize verilmiş doğal bir kaynaktır. Bu kaynağı boşa harcamak ya da dolu dolu geçirmek bizim elimizde! Etkili zaman yönetiminin karşılığı; birçok işi daha çabuk zamanda halletmeniz ve kendinize, ailenize, sevdiğiniz aktivitelere daha fazla zaman ayırabilmeniz olacak. Zamanı doğru yönetmek; verimsizliği ortadan kaldırarak hedefinize ulaşmanızı sağlayacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR