Osman Akdoğan

Osman Akdoğan

Alternatifleri çoğaltalım...

Alternatifleri çoğaltalım...

Başkent Ankara'yı 23 yıldır yöneten ve bir efsane haline gelen, her sözü olay yaratan Melih Gökçek'in istifa iddiaları gündemdeki yerini koruyor. Basında çıkan onca iddiaya rağmen Gökçek cephesinde şimdiye kadar herhangi bir gelişme yaşanmadı. 

Ancak yaşananlara ve görünen resme baktığımızda Gökçek'in istifa etmesi yüksek ihtimal, hatta kesin gibi bir şey. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri de istifanın geleceğini kanıtlıyor. 
Türkiye Gökçek'in istifa edip etmeyeceği konusuna kilitlenmiş durumda. Çünkü biliyoruz ki Gökçek'in seveni kadar sevmeyeni de çok. Nasıl ki zıt kutuplar birbirini çekiyorsa bunu da böyle görmek gerekli. Gökçek'i en sevmeyen insan bile gelişmeleri yakından takip ediyor.
Gökçek'in istifa iddiaları ortalıkta dolaşırken yerine gelebilecek kişilerin de isimleri sıkça zikredilir duruma geldi. Çokça alternatif var; ancak Ankara Büyükşehir'i 2019'a kim daha güçlü taşır o da merak konusu. 
İstanbul'da Kadir Topbaş'ın istifası sonrası İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'ın geldiğini gördük. Gökçek'in istifa etmesi durumunda Ankara'da İstanbul modelinin uygulanacağı konuşuluyor, yani Büyükşehir'e bir ilçe belediye başkanı getirilecek. 

Peki ilçe başkanları dışında başka bir adaya niye imkan tanınmıyor? Şimdilik en güçlü aday benim de çalışmalarını yakından takip ettiğim ve takdir ettiğim Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki. Ancak ilçe belediye başkanı dışında neden bir aday olmasın?

Mesela Ali Babacan gibi. Sonuçta Babacan Ankaralı, siyasette oldukça seviliyor. Nereye gidersem gideyim her ortamda Ali Babacan'ın da adı sıklıkla dile getiriliyor. Vatandaşlar, Ali Babacan ismine oldukça sıcak bakıyor. Veysel Tiryaki gibi her kesimden rahatlıkla oy alabilecek Ali Babacan da göz önünde bulundurulmalı?  

Görev verilirse illaki "Ya Bismillah" demek düşer. 
***
Geçmişte gördük ki göreve gelen belediye başkanı, eski başkanın devam eden projelerini ihmal ettiğini ya da bitirmek istemediğini! Hemen hemen herkes bu manzaralarla karşı karşıya kalmıştır. 
Ankara'ya bakıyoruz devam eden birçok önemli proje var. Eğer ki Ankara'da bir değişim olursa bu projelerin bitirilmesine ayrı bir önem verilmeli. Devletin binlerce liralık parası çöpe atılmamalı. 
Bu konunun da ayrı bir parantez olarak konuşulması gerekmektedir. Geçmişten ders alınmalı.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR