Furkan Cansever

Furkan Cansever

Ana Akım Medya

Ana Akım Medya

Türkiye Cumhuriyeti, yüzüncü yılında belki de tarihinin en önemli seçimlerinden birine doğru gidiyor. Artık kalan bu kısa zamanda adaylar tanıtımlarını, reklamlarını yapmaya başladılar. Bu tanıtım ve reklamların en önemli gösterim yeri elbette ki ana akım medyadır. Özellikle sosyal medya kullanmayan belirli bir yaşın üzerinde ki insanlarımızın TV karşısında adayları görme, tanıma imkanı buldukları ve oylarını ona göre kullanacakları da gayet açıktır. Bu sebeple ana akım medyamızın tüm adaylara aynı mesafede yaklaşmalarını ve tarafsız bir biçimde programlarına davet edip, haber içeriklerinde göstermeleri gayet beklenir bir durumdur.

Ancak seçime bu kadar kısa bir zaman kalmışken, ana akım medyamız yalnızca kazanması muhtemel, en çok oy alacaklarını düşündükleri iki aday için içerik üretmekte ve onları konu edinmektedir. Oysa ana akım medya tarafından gün içinde nerdeyse hiç yer verilmeyen diğer iki adayımızı da tanımak, neler yaptıklarını bilmek, görüşlerini duymak ve vaatlerini öğrenmek Türk Milleti’nin bir ihtiyacıdır.

Özellikle Türk Milliyetçileri’nin adayı Dr. Sinan Oğan ana akım medya tarafından dışlanmakta, yok sayılmaktadır. Haber içeriklerinde bir kez dahi görmediğimiz Türkiye Cumhuriyeti’nin resmî cumhurbaşkanı adayını Türk Milleti’nin gözünden kaçırmak, gündem dışında tutmaya çalışmak demokrasinin işleyişine bir engel olacaktır.

Geçtiğimiz günlerde belirlenen oy pusulası yerleri haber içeriklerinde gösterilirken sırtını Kandil’e dayamış siyasi partinin bile yerinden bahsedilirken, Sinan Oğan’ı aday gösteren Ata İttifakı’ndan bahsedilmemiştir. Bu durum demokratik seçime engeldir. Her adayın, her partinin eşit şekilde gösterilmesi kamu yararına çalışan ana akım medyasının görevidir.

Türk Milleti’nin seçime katılacak dört adayın projelerini öğrenmesi, vaatlerini dinlemesi, düşüncelerini bilmesi gerekmektedir. Her biri seçimin olası kazananıdır. Türk Milleti “ikinci turda kimi destekleyeceksiniz?” gibi magazinsel soruların cevabını merak etmemektedir. Ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesine ulaştıracak vaatleri duymak istemektedir.

Çağdaş medeniyet seviyesine ulaşmak için hepimiz çalışmalıyız. Her alanda magazinsel konuları bir tarafa bırakıp bilime, ilime, geleceğe yönelmeliyiz. Türk Milleti bunu başaracak güce sahiptir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
SON YAZILAR