Abdulkerim SOLAK

Abdulkerim SOLAK

Asgari Ücrete Zam Yapılmalı

Asgari Ücrete Zam Yapılmalı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın emekli maaşlarına yapılan iyileştirme açıklaması ve emeklilere yapılan Bayram ikramiyesi zammı sonrası “asgari ücretli” vatandaşlardan “biz buradayız” tepkisi gecikmedi. Çünkü herkes şuan seçime odaklanmış durumda ve yüzünü güldürecek gelişmeler bekliyor.

EYT, emekli maaşı ve Bayram ikramiyesi konuları gündemi yoğun olarak meşgul etmiş ve yapılan açıklamalar sonrasında, yüzler gülmüştü. Aynı müjdeli haberlerin ve yüz güldürecek gelişmenin asgari ücrete zam yapılmalı düşüncesinde de yer alması bekleniliyor.

Özellikle işçi kesiminden bu konuda yoğun talep varken, kulis bilgileri sosyal medya genelinde ve çeşitli haber kanallarında da paylaşılıyor. Her ne kadar seçim ve Bayram gündemi arasında; asgari ücrete yeni bir zam yapılır mı, ara zam yapılmaz mı gibi başlıklar gündeme taşınsa bile; Bayram ikramiyesi ve emekli maaş iyileştirmesinin yapıldığını gördüğümüz şu günlerde, asgari ücrete yeni bir zam yapılması senaryosu gerçekleşmeyecek gibi de durmuyor.

Asgari ücrete ara zam ile ilgili olarak, 2022 Aralık ayında asgari ücret toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamasında, asgari ücret ile ilgili olarak ara zam sinyali vermiş ve “beklenmedik bir tabloyla karşılaşırsak geçen yıl olduğu gibi yine bir ara düzenleme yapmaktan da kaçınmayız” ifadelerini kullanmıştı.

2023 Nisan ayına gireceğimiz şu günlerde asgari ücretin seçim sonrasına kalmayacağı hususunda kulis bilgilerinin paylaşılması da ara zam iddialarını güçlendiriyor.

Her şeyden önce; asgari ücret ara zammı, ne seçim etkisinde ve ne de Bayram etkisinde kalmalı. Vatandaşın belini büken hayat pahalılığında; seçim ve Bayram gibi süreçler, ara zam ile bağdaştırılmamalı ve vatandaşın yüzünü güldürecek gelişme olarak en acilinden duyurulmalıdır.

Kira, market ve genel geçim gider kalemlerine bakıldığında, asgari ücretin 8.500 TL seviyelerinde yetersiz olduğu görülmektedir. Bu hususta işçi kesimi tarafından zam yapılması talep edilen asgari ücretin en az 10.000 TL ile 11.500 TL seviyesine çıkması elzemdir.

Umarım bu seviyelerde bir asgari ücret ara zam iyileştirilmesi yapılır ve vatandaşların yüzü bir nebze de olsun güler. Çünkü vatandaşın ne seçimi bekleyecek zamanı, ne de Bayram yaşayacak sevinci kalmadı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR