Göknur Çekinmez

Göknur Çekinmez

Bilimin Zirvesi TeknoFest 

Bilimin Zirvesi TeknoFest 

Bilim rüzgarının estiği TeknoFest bu sene Karadeniz'de düzenleniyor. 600 bin Türk gencinin başvurması onurlandırıcı bir sayı. Türkiye bilim alanında her geçen gün daha da güzel adımlarda ilerlemekte. Bir ülkenin bilim alanında gelişmiş olması ne kadar önemli bir mertebe olduğunu söylemeye gerek yok. Türkiye de bilimin her alanında güzel başarılara imza atmakta. Türk mühendislerinin çalışmalarıyla gerçekleştirilen onca güzel proje. Bizlere nereden nereye gelindi diyerek gururlanmamıza vesile oldular. Gençlerimizin de bu alanlara daha istekli olmaları ileride bilim alanında çok ileri düzeylere erişeceğimizin şimdiden izlerini göstermekte.
40 dalda teknoloji yarışmaları düzenlenmesi hafife alınır şey değil. Bu bir milletin gururlanması ve gelişmişliğinin gözler çnüne serilmesinin somut değeri. Gururluyuz. 40 dalda teknoloji yarışmasına 600 bin gencin başvuru yapması gurur tablomuzun gerçekliği. Daha güzel projelerde daha yüksek adımlarla gümbür gümbür gelen bir genç neslin somutlanmış hali. Geleceğimiz aydınlık. Türkiye 'nin ilk milli İHA' sının portatifi çalışmaları, ilk milli otomobilimiz olan TOGG, SİHA' larımız, ilim alanında yapılanlar derken sağlam adımlarla atılan sağlam projelerle dolu Dünya'nın en büyük teknolojik festivali.
Dış güçlerin Türkiye'yi küçük görerek üzerimizde ambargo uygulamaya çalışmalarının karşısında sapasağlam duran teknolojimiz var. Geleceğimizin bu denli parlak olduğunu tüm Dünya'ya ispat edildi. Artık Türkiye deyince iki kere düşünmeli ve bize gıptayla bakmanızın zamanı geldi. Türk her daim büyük ve her daim de büyük kalacak.
İlim, Bilim, Sanat, Uzay her alanda gerçekleştirilen festivallere ülke olarak ihtiyacımız var. Gençlere ilham olan, heyecan katan bu denli festivaller bulunmaz nimet. Her açıdan küçükten büyüğe her yaşıta hitap eden teknofest bizler için bir ayrıcalık. Her ülkenin baş edemeyeceği bu kadar önemli bir festivali gururla ülkemizde yaşatmanın gururu  içindeyiz.  
Bu gurur her daim içimizde olacak. İnanıyoruz ki bunlar başlangıç. Daha güzel adımlara atılması yakındır. Gençlerimiz, mühendislerimiz ve bu işteemek harcamış herkese minnetlerimi sunar teşekkürlerimi iletirim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
SON YAZILAR